Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail barışı dinamitliyor

İsrail İskân Bakanlığı, Batı Şeria’daki Ariel ve Elkana yerleşimlerinde 100 konutun daha inşa edileceğini açıkladı. İsrail, geçtiğimiz yıl ABD’de yapılan Annapolis konferansında alınan kararlara aykırı adımlara devam ediyor. İsrail hükümeti, Haaretz gazetesine verdiği ilanla Batı Şeria’daki Ariel ve Elkana yerleşimlerinde 100 konutluk bir alanın kiralanacağını duyurdu. İlanda, başvuruların 11 Haziran’da sonuçlandırılacağı belirtildi.

İsrailli insan hakları grubu Şimdi Barış ise hükümetin kararına sert tepki gösterdi. Grup adına yapılan açıklamada, “Hükümet, Filistinlilerle anlaşma imkânını tamamen ortadan kaldırıyor. Annapolis barış zirvesini anlamsız bir şakaya dönüştürüyor” denildi.

İsrail, Kudüs Belediye Başkanı Uri Lupolianski’nin ‘genç çiftlere 40 bin yeni ev’ projesi kapsamında da kutsal kentte 600 yeni yerleşim birimi inşa edeceğini açıklamıştı. İnşaatlar kurulması öngörülen Filistin Devleti’nin başkenti Doğu Kudüs’e yapılacak. İsrail, Hamursuz bayramı sebebiyle Batı Şeria ve Gazze’den İsrail’e geçişleri en az bir hafta boyunca durdurdu. Önceki gece başlayan ve 26 Nisan’a kadar devam edecek abluka muhtemel saldırıların önüne geçilmesini amaçlıyor. Bu arada İsrail güçlerinin sabaha karşı Batı Şeria’nın Nablus şehrinde düzenlediği saldırıda bir Filistinli öldü. Balata mülteci kampında öldürülen kişinin El Aksa Şehitleri Tugayı üyesi olduğu bildirildi.

/ KUDÜS

19.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail barışı dinamitliyor

  İhsanoğlu: Bu bir savaş suçudur

  Carter Gazze ablukasını eleştirdi

  Aliyev: Ermenistan, topraklarımızı işgal etti

  “Avrupa bir gün Asya’ya muhtaç olacak”

  Hamas, Gilad Şalit’i koz olarak tutuyor

  Vladimir Putin, evlilik iddialarını yalanladı

  BM, Kıbrıs’taki gelişmelerden memnun

  Bush’un kulağı Zimbabve’de

  Hollanda Genelkurmay Başkanı’nın oğlu Afganistan’da öldü

  Filistin Batı Şeria’da 20 karakol açacak

  Makedonya’nın isim krizine çözüm aranıyor


 Son Dakika Haberleri