Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Reformlara tekrar dönülsün

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, AB’ye uyum çerçevesinde çok hızlı başlanılan reform sürecinin son 1 yıldır istenilen hızda devam etmediğini kaydederek, “Bize düşen görev, uyum reformlarını tekrar gündemin birinci maddesi haline getirmek” diye konuştu.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, ‘’Gündemimizi daha çok iç siyasî gelişmelerimiz meşgul ediyor, bu bağlamda AB’ye uyum çerçevesinde çok hızlı başladığımız reform süreci son 1 yıldır istediğimiz hızda devam etmiyor. Bize düşen görev, uyum reformlarını tekrar gündemin birinci maddesi haline getirmek.’’ dedi.

Aslan, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin AB hedefinin doğru bir hedef olduğunu, 1959 yılından beri bu hedef doğrultusunda büyük gayret gösterdiğini, ancak bu süreçte zaman zaman bizden kaynaklanan zaman zaman siyasî değişikliklerden dolayı Türkiye’nin tam üye olamadığını belirtti. Aslan, AB müzakerelerinin şu anda 35 başlık altında devam ettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

‘’Özellikle son 1 yıldır Türkiye’nin AB uyum reformları doğrultusunda yavaşladığı doğru bir tesbittir. 2007’nin başından itibaren iç siyasî gelişmelerimiz daha öne çıktı. Gündemimizi daha çok iç siyasi gelişmelerimiz meşgul ediyor. AB’ye uyum çerçevesinde çok hızlı başladığımız reform süreci son 1 yıldır istediğimiz hızda devam etmiyor. Ama, böyle bir irade yok mu? Var. Fakat, bu uyum reformlarının gerçekleşmesi gündemde birinci sırada olduğu sürece çok daha hızlı gerçekleşir. Bize düşen görev, uyum reformlarını tekrar gündemin birinci maddesi haline getirmek.’’

‘’TÜNELİN UCUNDA TAM ÜYELİK’’

Türkiye’nin, AB’ye son katılan 10 ülkeden daha zor şartları olduğunu ifade eden Mehmet Aslan, büyük nüfusu, zor coğrafî konumu ve kendine özgü şartlarından kaynaklanan süreç yavaşlamasını da makul karşılamak gerektiğini belirtti. Aslan, ‘’Ama, biz her şeye rağmen AB tam üyelik hedefini koyduk. Bu reformları daha hızlı yapmamızda büyük fayda var’’ dedi. Aslan, Türkiye müktesebat çerçevesinde verdiği taahhütleri yerine getirirken, AB’nin de tam üyelik konusunda diğer ülkelere uyguladığı kriterleri istemesi ve önümüze başka engel çıkarmaması gerektiğine işaret etti. GTO Başkanı Aslan, Türk halkının hayat seviyesini AB standartlarına ulaştırmak istediklerini vurgulayarak, AB yolunda atılacak her adımın demokratikleşme ve insan haklarının gelişmesi, ekonomik refahın artmasında önemli olduğunu belirtti. Aslan, şunları kaydetti:

‘’Türkiye büyük genç bir nüfusa sahip. Jeostratejik ve jeopolitik konumu açısından önemli; Balkan Kafkasya’ya, Orta Asya’dan Orta Doğu’ya ve Kuzey Afrika’ya bütün geçiş yollarının ve dünyadaki enerji kaynaklarının kilit noktasında. 600 yıldır bu bölgedeki ülkeleri idare ederek geçirmiş devlet geleneği var. Bölgede sosyal, ekonomik açıdan ve hatta AB’nin güvenliği açısından çok önemli bir ülke. Türkiyesiz bir AB, özellikle politik alanda küresel aktör olmakta zorlanır. Onun için sağduyulu, sabırlı olup fakat hızla taahhütleri yerine getirmeliyiz. AB de diğer ülkelere uygulanan kriterler neyse onu bize uygulamalı. Tünelin ucunda tam üyelik olduğu konusunda halkımızın endişeleri giderilmeli.’’

/ GAZİANTEP

20.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Memura 657 zırhı, iktidara kolay dâvâ

  Savcıların dâvâ açması Adalet Bakanlığı iznine bağlandı

  Ara rejimden seçimle çıkarız

  Reformlara tekrar dönülsün

  Şener: Beklenti gelirse cevaplandırırım

  AKP irtibat bürosuna molotof kokteyli atıldı

  Trafik güvenliğine büyük bütçe

  DTCF’de polisi yaralayan 3 öğrenciye 5.6 yıl hapis istendi

  Diyarbakır’da trafik kazası bir aileyi yok etti: 6 ölü

  Yüksekova’da 1 terörist yakalandı

  İzmirliler Zübeyir Gündüzalp’i andı

  Bölgenin en büyük çocuk hastanesi açılıyor

  Sınırda 38 kaçak yakalandı

  Alerjisi olanlar dikkat, polen mevsimi geldi

  Ağız kanserinin de sebebi alkol ve sigara

  THY, Anadolujet’le ekonomik uçacak

  İspanyol kredisi, Karadeniz’i evsel atıktan kurtaracak

  Öldürülen balıkçının kardeşleri Türkiye’de

  El emeği eğitim desteği


 Son Dakika Haberleri