Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Esad: İsrail’le aramızı Erdoğan buldu

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, “Suriye ile İsrail arasında temas kurmak için bazı dost taraflar çaba gösterdi” dedi. Beşşar Esad, bu çabaların yeni olmadığını söyledi. İsrail basını, Tel Aviv’in Başbakan Erdoğan aracılığıyla Esad’a barış görüşmeleri konusunda mesaj gönderdiğini yazmıştı.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, İsrail’le barış görüşmeleri kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın taraflar arasında mesaj ilettiği yönündeki haberleri doğrulayan bir açıklama yaptı. Baas Arap Sosyalist Partizi Merkez Komitesi toplantısında konuşan Esad, “Suriye ile İsrail arasında temas kurmak için bazı dost taraflar çaba gösterdi” dedi. Beşşar Esad, bu çabaların yeni olmadığını söyledi.

İsrail basını, Tel Aviv’in Başbakan Erdoğan aracılığıyla Esad’a barış görüşmeleri konusunda mesaj gönderdiğini yazmıştı. Haberlere göre Suriye lideri İsrail’in ‘gizli görüşme’ talebini reddetmişti. Konuşmasında bu tutumlarını bir kez daha vurgulayan Beşşar Esad, “Suriye, İsrail’le gizli görüşme ya da temasları reddetmektedir. Bu konudaki bütün gelişmeler Suriye halkına açıklanacak” dedi. Esad, ciddî ve Birleşmiş Milletler kararlarına uygun bir çerçeveye oturtulacak müzakerelere hazır olduklarını söyledi. Suriye Devlet Başkanı Esad, “Uluslar arası meşru kararlara dayanan adil ve kapsamlı barışa hazırız” diye konuştu.

Baas partisinin bütün vatandaşlarla temas kurarak ulusal birliği sağlamasının önemine dikkat çeken Beşşar Esad, ülkede özgürlüklerin artırılacağı mesajını verdi. Esad Suriye vatandaşları ve kurumlarının yapıcı eleştirilerini dile getirebilmeleri için özgürlük atmosferi oluşturulmasını istedi. Esad, Baas yöneticilerine yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma vak'alarına göz yumulmaması, halkın hayat standartlarını yükseltmek için çalışılması talimatını verdi. Suriye lideri, uluslar arası piyasada gıda ve petrol fiyatlarının yükseldiğini hatırlatarak, Suriye halkının bundan etkilenmemesi için ekonomik ve sosyal projelere ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı.

/ ŞAM

22.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Esad: İsrail’le aramızı Erdoğan buldu

  Endonezya’lı Ebu Dücane’ye 15 yıl hapis

  Mehdi Ordusuna çift koldan saldırı

  Helmut Kohl mürüvvetine eremeyecek gibi

  Adaylardan Hırvatistan, AB yolunu yarıladı

  Rice’ın arkasından Maliki de Araplara seslendi

  Dünyanın en garip dinî toplumu : Samaritanlar


 Son Dakika Haberleri