Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Mehdi Ordusuna çift koldan saldırı

Amerikan ordusu, Bağdat’ın güneyindeki Nasıriye’de bir saldırıya cevap veren Irak güvenlik güçlerinin 40 Şiî milisi öldürdüklerini bildirdi.

Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, Nasıriye’nin güneyindeki Zukel Çiuk mahallesinde düzenlenen operasyonda 40 Şiî milisin de tutuklandığı belirtilerek operasyonun, Irak ordu, polis ve özel harekât birliklerinin 300’den fazla mensubuyla ortak ve Amerikan özel kuvvetlerinin danışmanlığında yürütüldüğü kaydedildi.

Öte yandan, Irak’ın merkezindeki Şiî vilayetlerinde bulunan Amerikan kuvvetlerinin komutanı General Rick Lynch, Şii direnişçilerin saldırılarının gelişmişlik derecesinin giderek arttığını, bunun da İranlı grupların Şiî direnişçilere desteklerinin daha fazla olduğunu gösterdiğini söyledi. General Lynch, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şiî gruplarnın roket ve havan topuyla düzenledikleri saldırıların faaliyet kazandığını belirterek, bunun bu gruplara İran yardımının artışını ortaya koyduğunu ifade etti. Komutası altındaki birlikler İran sınırına yakın bölgelerde görev yapan Amerikalı general, “İran etkisinin arttığını görüyoruz. Ele geçen İran yapısı silâh sayısında da artış var. Bu bölgelerde İran markası taşıyan mühimmatın bulunduğu çok sayıda silâh zulası bulundu” diye konuştu.

22.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Esad: İsrail’le aramızı Erdoğan buldu

  Endonezya’lı Ebu Dücane’ye 15 yıl hapis

  Mehdi Ordusuna çift koldan saldırı

  Helmut Kohl mürüvvetine eremeyecek gibi

  Adaylardan Hırvatistan, AB yolunu yarıladı

  Rice’ın arkasından Maliki de Araplara seslendi

  Dünyanın en garip dinî toplumu : Samaritanlar


 Son Dakika Haberleri