Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rice’ın arkasından Maliki de Araplara seslendi

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Arap ülkelerinden Irak’ın borçlarını iptal etmelerini ve Bağdat’taki büyükelçiliklerini açmalarını istedi.

El Maliki, yarın Irak’a komşu ülkeler toplantısının yapılacağı Kuveyt’e hareketinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Arap ülkelerinden ülkesinin borçlarını iptal etmelerini talep etti. El Maliki, “Irak, Saddam Hüseyin rejiminin askerî maceralarından doğan borçları omuzlayamaz” dedi.

Irak Başbakanı Maliki, ayrıca güvenlik endişeleri sebebiyle gönülsüz olan Arap ülkelerinden, Bağdat’ta diplomatik misyonlarını açmalarını isteğini yineledi. Bu ülkelerin tavrının kendisini şaşırttığını söyleyen Maliki, “Irak’ı desteklemek istemiyorlar mı” dedi. Maliki, Irak’taki krize işaret ederek desteğe ihtiyaçları olduğunu da kaydetti.

Washington ve Bağdat yönetimleri, Arap ülkelerinden, Maliki hükümetine desteklerinin ifadesi olarak Bağdat’ta büyükelçiliklerini açmaları için ikna etmeye çalışıyor. Irak hükümet sözcüsü Ali Debbağ da, Rusya’nın Irak’ın 12 milyar dolarlık borcunu sildiğini belirtmiş, Arap ülkelerinden aynı şeyi istediklerini açıklamıştı.

/ BAĞDAT

22.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Esad: İsrail’le aramızı Erdoğan buldu

  Endonezya’lı Ebu Dücane’ye 15 yıl hapis

  Mehdi Ordusuna çift koldan saldırı

  Helmut Kohl mürüvvetine eremeyecek gibi

  Adaylardan Hırvatistan, AB yolunu yarıladı

  Rice’ın arkasından Maliki de Araplara seslendi

  Dünyanın en garip dinî toplumu : Samaritanlar


 Son Dakika Haberleri