Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Adaylardan Hırvatistan, AB yolunu yarıladı

Avrupa Birliği katılım sürecine Türkiye ile birlikte başlayan Hırvatistan, dün 2 fasıl daha açarak toplam 35 faslın 18’inde müzakereleri başlattı.

Slovenya dönem başkanlığında Türkiye’nin de davet edileceği Haziran ayında düzenlenecek Hükümetler Arası Konferansta 3-4 fasılda daha müzakereleri başlatmayı hedefleyen Hırvatistan, müzakereleri yılın ikinci yarısında daha da hızlandırarak mevcut AB Komisyonunun görev süresi sonuna (Kasım 2009) kadar sonuçlandırmak istiyor.

Fasılların yarısından fazlasını müzakerelere açmasına rağmen sadece 2’sini kapatan Hırvatistan’ın müzakereleri tamamlayabilmesi için birçok kapanış kriterini yerine getirmesi gerekiyor. AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Hırvatistan ile müzakerelerin gelecek yıl tamamlanabileceğini belirterek, Kasım ayında yayınlanacak ilerleme raporunda süreci hızlandırmak için yeni bir yol haritasını önereceklerini ifade etmişti. Önümüzdeki yıl müzakereleri tamamlaması durumunda Hırvatistan’ın muhtemelen 2011 yılında AB’nin 28’inci üyesi olması bekleniyor. Katılım müzakerelerine Hırvatistan ile eş zamanlı başlayan Türkiye ise bugüne dek 6 fasılda müzakereleri başlattı ve 1’inde kapattı. AB, Türkiye ile Haziran ayında düzenlenecek Hükümetler Arası Konferansta 2 fasılda daha müzakereleri başlatmayı planlıyor.

/ BRÜKSEL

22.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Esad: İsrail’le aramızı Erdoğan buldu

  Endonezya’lı Ebu Dücane’ye 15 yıl hapis

  Mehdi Ordusuna çift koldan saldırı

  Helmut Kohl mürüvvetine eremeyecek gibi

  Adaylardan Hırvatistan, AB yolunu yarıladı

  Rice’ın arkasından Maliki de Araplara seslendi

  Dünyanın en garip dinî toplumu : Samaritanlar


 Son Dakika Haberleri