Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Yılın derbisini Fırat Aydınus yönetecek

SÜPER Lig'de 27 Nisan Pazar günü İstanbul Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak ve şampiyonluk düğümünü çözecek olması bakımından büyük önem taşıyan Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçını yönetmekle görevlendirilen Fırat Aydınus, kariyerinde 11. kez bir derbi maçında görev yapacak.

İlk kez 2003-2004 sezonunda Turkcell Süper Lig hakemi olan İstanbul bölgesi FIFA kokartlı hakemlerinden 33 yaşındaki mühendis Fırat Aydınus, bugüne dek 5 kez Fenerbahçe-Beşiktaş, 3 kez de Galatasaray-Beşiktaş mücadelelerinde düdük çaldı.

İLK DERBİSİNDE F.BAHÇE GALİP GELDİ

Aydınus, hakemlik kariyerinde ilk Fenerbahçe-Galatasaray derbisini bu sezon ligde ilk devredeki mücadelede yönetti ve bu maç Fenerbahçe'nın FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 2-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı. Genç hakem, daha sonra Türkiye Kupası çeyrek final ilk raundunda iki takım arasında yine aynı statta yapılan maçta görev aldı ve bu karşılaşma da golsüz eşitlikle sonuçlandı.

BU SEZON ÜÇÜNCÜ DERBİYE ÇIKIYOR

Böylece bu sezon ve kariyerinde 3. kez üstüste Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçı yönetme görevi verilen Aydınus, yalnızca geçen yıl, 3'ü Fenerbahçe-Beşiktaş mücadelesi olmak üzere 4 derbi maçında düdük çalmıştı. Aydınus'un görev yaptığı 9 karşılaşmada Galatasaray, 5 galibiyet, 3 yenilgi ve 1 beraberlik alırken, bu maçlarda sarı-kırmızılı takım rakip kalelere 9 gol kaydetti, kalesinde ise 7 gol gördü. Fenerbahçe ise Aydınus ile çıktığı 10 maçın 7'sini kazanıp 2'sini yitirdi, 1'inde ise berabere kaldı. Bu maçlarda Fenerbahçe 14 gol kaydederken, 6 gol yedi.

DERBİDE ÜNVAN YARIŞI

27 Nisan Pazar günü yapılacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi aynı zamanda ezeli rakiplerin unvan yarışına sahne olacak. Ali Sami Yen Stadı'ndaki dev maçta sezonun en az gol yiyen ve en çok gol atan takımları kozlarını paylaşacak. Diğer yandan, 3'er kezle, sezonun en az yenilen takımları olan Fenerbahçe ile Galatasaray'dan derbide kaybedeni, bu unvanını ezeli rakibine kaptıracak.

F. BAHÇE'NİN BAŞARISI

Fenerbahçe, 31 haftası geride kalan ligde 69 gol atarak, sezonun en golcü takımı konumunda bulunuyor. Maç başına ortalama 2.22 golle oynayan sarı-lacivertliler, oynadıkları 31 lig maçının 28'inde rakiplerine en az 1 gol atmayı başarırken, sadece 3 maçta gol yollarında suskun kaldı. ''Sarı Kanaryalar'' buna karşın sadece 7 maçı gol yemeden tamamlayabilirken, gol atmadaki başarısını aynı oranda savunmasına yansıtamadı.

25.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yılın derbisini Fırat Aydınus yönetecek

  Volkan: Ortamı germeyelim

  Mehmet Yıldız Sivas'ın en iyisi

  Minik yüzücü elektrik akımına kapıldı

  Aybaba: Beşiktaş'ı Adana'da yeneriz

  Barcelona Ronaldinho için 30 milyon avro istiyor

  Villarreal, Nihat Kahveci'yi satmayı düşünmüyor

  F. Bahçeli taraftarları derbi biletlerini adeta kapıştı

  Muş Rekabet Lisesi krosta Dünya Şampiyonu

  BEKO Basketbol Liginde haftanın programı

  Hakan Şükür’e destek büyüyor


 Son Dakika Haberleri