Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Siyasî gerilim tereddüt oluşturur

Türkiye'nin şanslı ülkelerden biri olduğunu söyleyen Zachau, “Türkiye dünyanın en verimli topraklarına sahip ülkelerden biri. Tarımsal üretimi arttı ve daha da artabilir. Toprakların gelişmiş teknolojilerle sulanması daha iyi sonuçlar doğurabilir” dedi.

Zachau, özellikle Güneydoğu Anadolu Projesi’nin (GAP) önemine dikkat çekti. Zachau, Türkiye’nin son dönemde yaptığı tarım yatırımlarının ve modernleşme çabalarının geleceğe yönelik umudu artırdığı görüşünde. Zachau, sadece tarımda değil, ekonomide de Türkiye’nin iyi yolda olduğunu ifade etti. Zachau, “Türkiye bir ekonomik krizin içinde değil. Ben yakın gelecekte de Türkiye’yi bir ekonomik kriz beklediği görüşünde değilim. Global krizin etkileri oldu. Büyüme birçok ülkede düştü ama dalgalı kur, merkez bankasının rezervleri ve bankacılık sektörünün güçlü pozisyonu önemli” diye konuştu.

Siyasi riskler konusunda da görüşlerini belirten Zachau, iç siyasi gerilimin yatırımcılarda tereddüt oluşturabileceği uyarısında bulundu.

Zachau, “Siyasi gelişmeler etkili olabilir ve AK Parti’ye açılan davadan dolayı bir belirsizlik olduğu kesin, kimse bu olayların sonucunda neler olacağını bilmiyor. Ama bence Türkiye’nin tüm konuları demokratik bir ortam içinde tartışılıyor olması olumlu. Sonuçta yatırımcılar açısından bu önemli” dedi.

/ İSTANBUL

26.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kapatma dâvâsı her şeyi etkiliyor

  Bakan Mehdi Eker: Hasat dönemine kadar sıkıntı yok

  Spekülatif hareket olmazsa ekmeğe zam yapılmaz

  Motorin 6 YKr arttı

  Yaz meyveleri piyasada

  Siyasî gerilim tereddüt oluşturur

  Çayda 7 milyar YTL’lik mecburî yatırım

  Dört kişilik ailenin açlık sınırı 717 YTL'ye yükseldi

  Kuveyt Türk sermayesini 500 Milyon YTL’ye yükseltti

  Atv-Sabah’ın devir teslimi yapıldı


 Son Dakika Haberleri