Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İşçiler bir gün Filistin için çalıştılar

İGDAŞ'ta çalışan bin 500 işçi, bir günlük yevmiyelerini Filistinlilerin yaralarının sarılması için bağışladı. Yardım çeki İHH'ya teslim edildi.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) İstanbul 3 Nolu şubesine üye İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ) çalışanları bir günlük yevmiyelerini Filistin için bağışladılar. “İsrail zulmünü kınamak yetmez. Filistin’e yardım lazım. Bugün Filistin için çalışıyoruz” diyerek yardım çalışmalarını yürüten TES-İŞ İstanbul 3 Nolu şube üyeleri, 1500 işçinin bir günlük yevmiyelerinin toplamı olan 83 bin 500 YTL’lik banka çekini, Filistin’e gönderilmesi amacıyla İHH İnsanî Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım’a teslim ettiler.

Daha önce Açe, Pakistan ve Etiyopya’nın yanı sıra yurt içindeki afet bölgeleri için de yardım toplayan TES-İŞ İstanbul 3 Nolu Şube üyeleri yaptıkları bu son yardım çalışmasını ise özellikle Filistinli yetim ve yetim annelerine yönelik gerçekleştirdiklerini ifade ettiler. Sendika yetkilileri, toplanan bu yardımla İHH tarafından Filistin’de kurulan hayır fırının yapımına da katkı sağlanacağını belirttiler.

TES-İŞ 3 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Ozil, “ihanetler ve zulüm çemberi içinde bulunan Filistin’de kanayan yaraya bir merhem, kuruyan dudaklara bir damla su, bir lokma ekmek için Şifahen değil acilen Filistin’e yardım etmek gerekiyordu. Biz çalışanlar olarak bir günlük yevmiyelerimizi Filistin’deki kardeşlerimize göndermek istedik. Filistin halkının yanında yer almaya devam edeceğiz” diye konuştu. Yardım çekinin teslimi sırasında TES-İŞ Şube Başkanı Hüseyin Ozil’in yanı sıra Şube Sekreteri Hasan Ağırman, Şube Mali Sekreteri Hüseyin Polat, Teşkilâtlanma Sekreteri M. Faik Aksoy ve Eğitim Sekreteri Recep Demirci hazır bulundular.

Yeni Asya / İSTANBUL

26.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB düşmanlığı pompalanıyor

  DEVLET, ÖZGÜRLÜKLERLE KORUNUR

  Selçuk: 12 Eylül sona ermeli

  İşçiler bir gün Filistin için çalıştılar

  Soylu: Halkın talebi daha fazla demokrasi

  Türkiye’nin, İslâm yorumu ABD’de tanıtılacak

  Mersinli çiftçiler yağmur duâsında

  Honaz depremi korkuttu

  Dünya çocukları Antalya’da buluştu

  Kaçak kuyuya hapis cezası

  Pippa Bacca için meşale yaktılar

  TV'ler boşanmayı özendiriyor

  Bebeğin ilâcı ana kucağı

  Dağdaki çoban konuştu


 Son Dakika Haberleri