"Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müşerref'in azil süreci başlatıldı

Pakistan’da koalisyonu oluşturan iki parti, Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in azli konusunda anlaşmaya vardı.

Partilerden kaynaklar, 3 gündür yetkililerin görüşmeler yürüttüğünü ve sonuç olarak koalisyon partilerinin, Müşerref’in azli için süreç başlatma konusunda ilke anlaşmasına vardıklarını kaydetti.

Suikasta kurban giden eski başbakan Benazir Butto’nun eşi Asıf Ali Zerdari ile eski başbakanlardan Navaz Şerif önderliğindeki partilerin yetkilileri, resmi açıklamanın günün ilerleyen saatlerinde yapılacağını da belirtti. Aynı doğrultuda koalisyon partileri Müşerref hakkında bir de soruşturma başlattılar. Gözlemciler, bu süreçle birlikte Müşerref için yolun sonunun göründüğünü belirtiyorlar. Bu arada, Pakistan’da aşiretler bölgesinde çıkan çatışmalarda 25 Taliban yanlısı militanın öldüğü bildirildi.

Öte yandan, Pakistan’ın kuzeybatısında Taliban yanlısı bir komutan ve 8 militanın, Pakistanlı güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürüldüğü bildirildi.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, Svat Vadisi’nde düzenlenen operasyonda öldürülen komutanın kimliği Ali Baht olarak açıklanırken, çatışmada çok sayıda militan ve askerin yaralandığı belirtildi.

Ordu ayrıca, bölgede son bir haftada çıkan çatışmalarda 100’ü militan 150 kişinin öldüğünü açıkladı.

Pakistanlı militanların sözcüsü Müslüm Han da Baht’ın, bölgede Taliban benzeri bir yönetim için 2007 yılından bu yana silahlı çatışmalara giren militanların lideri Molla Fezlullah’ın yardımcısı olduğunu bildirdi. Han, Baht’ın öldürülmesinin öcünü alacaklarını da sözlerine ekledi. Fezlullah ile hükümet arasında geçen mayıs ayında varılan barış anlaşmasının kilit isimlerinden biri olan Baht’ın öldürülmesinin, bölgede çatışmaları artırmasından endişe ediliyor. Yetkililer, Svat Vadisi’nde son haftalarda kızların gittiği 60’dan fazla okulun ateşe verildiğini ve güvenlik güçlerine saldırılar düzenlendiğini ifade ediyorlar.

/ İslamabad

08.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref'in azil süreci başlatıldı

  Sonunda Türk dizileri baskın sebebi oldu

  Rusya: İran, konusunda mutabakat yok

  Şimon Peres, sonunda şarkıcı da oldu

  Katolik köyünü basan Müslümanlara mühlet

  Nouakchott Havaalanı yeniden açıldı

  Pentagon: Afganistan’da saldırılar arttı

  Mehdi Ordusu silâh taşımayacak

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır