"Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sonunda Türk dizileri baskın sebebi oldu

SUUDİ Arabistan Ticaret Bakanlığı’nın, ülkenin önemli şehirlerden olan Taif’te, uydu kanalından yayımlanan Türk dizilerindeki oyuncuların resimlerinin basılı olduğu tişört ve bluzları mağazalardan toplattığı belirtiliyor.

Suudi Arabistan’da yayımlanan Okaz gazetesinin verdiği habere göre, şehirde bulunan mağazalara baskın yapan Ticaret Bakanlığı görevlileri, etik, gelenek ve İslami değerlere aykırı olduğu gerekçesiyle tişört ve bluzların satışlarını yasaklayarak bu ürünleri toplattı.

Haberde, toplatılan ürünler arasında, Arap ülkelerinde büyük bir izleyici kitlesine kavuşan “Gümüş” dizisinin karakterlerinin resimlerinin basılı olduğu tişört ve bluzların da bulunduğu belirtildi. Ticaret Bakanlığı’nın, dükkanlarda bu tür ürünlerin satışına devam edilirse kapatılacakları uyarısında bulunduğu da belirtiliyor.

Türkiye’de televizyonlarda geçen sezonlarda yayımlanan “Gümüş” ve “Ihlamurlar Altında” dizileri, merkezi Dubai’de bulunan MBC kanalında yayımlanıyor. Bütün Ortadoğu ülkelerinde yayımlandığı saatlerde büyük ilgi gören dizilerin, sadece Suudi Arabistan’da günde 3,5-4 milyona yakın kişi tarafından izlendiği belirtiliyor.

/ Beyrut

08.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref'in azil süreci başlatıldı

  Sonunda Türk dizileri baskın sebebi oldu

  Rusya: İran, konusunda mutabakat yok

  Şimon Peres, sonunda şarkıcı da oldu

  Katolik köyünü basan Müslümanlara mühlet

  Nouakchott Havaalanı yeniden açıldı

  Pentagon: Afganistan’da saldırılar arttı

  Mehdi Ordusu silâh taşımayacak

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır