"Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Pentagon: Afganistan’da saldırılar arttı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Afganistan’da yola yerleştirilen bombalarla saldırıların Nisan ile Haziran ayları arasında son dört yılın en üst seviyesine çıktığını bildirdi.

Pentagon’un açıkladığı rakamlara göre, Nisan, Mayıs ve Haziranı kapsayan üç aylık dönemde NATO ve Amerikan güçlerini hedef alan 200 dolayında bu türden saldırı yapıldı. Bakanlığın açıkladığı verilerde, 120 bombanın patladığı, 40’ında Amerikan ve NATO güçlerinden ölen ya da yaralananlar olduğu, bombaların 80’inin de infilâk ettirilmeden önce imha edildiği kaydedildi. Konuya yakın Amerikalı askeri yetkili Korgeneral Thomas Metz, bu türden saldırıların artmasının sebeplerinden biri olarak Afganistan’daki NATO ve Amerikan birliklerinin sayısının artmasını gösterdi. Afganistan’da ABD’nin, 16 bini NATO bünyesinde 34 bin askeri bulunuyor. Öte yandan güvenlik konusunda önemli ilerlemeler kaydedilen Irak’ta geçen ay yol kenarına yerleştirilen bombayla saldırılarda düşüş olduğu bildirildi. Düşüşün, Washington yönetiminin asker sayısını azalttığı döneme rastladığına dikkat çekildi.

/ Washington

08.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref'in azil süreci başlatıldı

  Sonunda Türk dizileri baskın sebebi oldu

  Rusya: İran, konusunda mutabakat yok

  Şimon Peres, sonunda şarkıcı da oldu

  Katolik köyünü basan Müslümanlara mühlet

  Nouakchott Havaalanı yeniden açıldı

  Pentagon: Afganistan’da saldırılar arttı

  Mehdi Ordusu silâh taşımayacak

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır