"Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Şimon Peres, sonunda şarkıcı da oldu

İSRAİL Cumhurbaşkanı Şimon Peres, yazdığı barış konulu şarkı sözleriyle internette onlarca besteciye ilham kaynağı oldu.

Peres’in sözlerini yazdığı ve internette söz yazarları ile bestecileri buluşturan bir web sitesine gönderdiği sözler, bir Türk müzisyen tarafından da bestelenerek söz konusu sitede “ayın şarkısı” seçildi. Şimon Peres’in yaklaşık bir yıl önce yazdığı ve “”songweavers.com” adlı siteye gönderdiği şarkı sözleri, aralarında Türk müzisyenin de bulunduğu, Kanadalı, Alman, İspanyol ve hatta İranlı bir müzisyen tarafından değişik şekillerde bestelendi. Yavuz Toptaş adlı müzisyen, şarkı sözlerine “pop-rock” tarzında beste yaparken, diğer bazılarının blues, folk rock, alternative rock gibi tarzlarda da seslendirdikleri kaydedildi. Söz konusu sitede, “Ümit Işığı” adlı şarkıyla ilgili bilgi verilirken, sözlerinin kime ait olduğu satırlarının karşısında Şimon Peres ismi okunuyor. Sözlere müzik yapanlar içinde ise Mark Bolger, Barbara Stone, Gabe Horning isimleri dikkati çekiyor. Sitede, Yavuz Toptaş adlı Türk müzisyenle Peres’in resimleri de yan yana konuldu. 84 yaşındaki İsrail Cumhurbaşkanı’nın dünyanın bir çok ülkesinden bestecilere ilham kaynağı olan şarkı sözlerinin bir bölümü şöyle: “Aşkın gücü ile nehirleri kutsa, Düşmanıma ve dostuma kansız bir gün bahşet, Kızları ve erkekleri barış için duaya çağır, Sonra yeni bir yol için bir ümit ışığı yolla...”

/ Kudüs

08.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref'in azil süreci başlatıldı

  Sonunda Türk dizileri baskın sebebi oldu

  Rusya: İran, konusunda mutabakat yok

  Şimon Peres, sonunda şarkıcı da oldu

  Katolik köyünü basan Müslümanlara mühlet

  Nouakchott Havaalanı yeniden açıldı

  Pentagon: Afganistan’da saldırılar arttı

  Mehdi Ordusu silâh taşımayacak

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır