"Gerçekten" haber verir 08 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Katolik köyünü basan Müslümanlara mühlet

FİLİPİNLER hükümeti, ülkenin güneyinde 9 Katolik köyünü işgal eden Müslüman isyancılara köyleri terk etmeleri için 24 saat süre tanıdı.

İçişleri Bakanı Ronaldo Puno, militanların köyleri terk etmemeleri durumunda ordu ve polisin ortak saldırısıyla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulunarak, “Bu bir savaş ilanı değil. Hükümet böyle şeylerin olmasına izin vermeyecek. Onlara bir süre verdik, aksi halde bölgeden zorla uzaklaştırılacaklar” dedi. Puno, saldırılar ve işgal yüzünden 6500’den fazla insanın evlerini ve çiftliklerini terk ettiğini belirterek, militanların yaklaşık 100 evi yaktığını, çiftlikleri yağmaladığını ve hayvanları çaldığını ifade etti. Militanların eylemlerinin bölgedeki insanların silâhlanmasına sebep olduğunu da bildiren Puno, bu tip kanunsuzluklara izin veremeyeceklerini, güvenlik güçlerine sivilleri silâhsızlandırma talimatı verdiğini kaydetti. Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MİLF) ise hükümetin işgalle ilgili açıklamasının abartılı olduğunu ve bölgede geniş çaplı çatışmalar olmadığını ileri sürdü. MİLF sözcüsü Eid Kabalu, Kuzey Cotabato’da sadece bir kasabada çatışma olduğunu, buradaki 3-5 kasabanın bazı köylerinin örgüt tarafından zorla işgal edildiğini söyleminin doğru olmadığını kaydetti. Kabalu, tarafların sorunu barışçıl biçimde çözebileceklerini de ifade etti. Savunma Bakanı Gilberto Teodoro da 4 taburun yasaların uygulanması ve yerlerinden edilen köylülerin normal hayatlarına dönmesine yardım etmek için hazır olduğunu bildirdi. Manila hükümetinin MİLF’e ültümatomunun, 2003 yılında örgütle varılan ateşkesi ve barış görüşmelerinde kısa süre içinde büyük bir uzlaşıya varılması ümitlerini riske atabileceği belirtiliyor.

/ Manila

08.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref'in azil süreci başlatıldı

  Sonunda Türk dizileri baskın sebebi oldu

  Rusya: İran, konusunda mutabakat yok

  Şimon Peres, sonunda şarkıcı da oldu

  Katolik köyünü basan Müslümanlara mühlet

  Nouakchott Havaalanı yeniden açıldı

  Pentagon: Afganistan’da saldırılar arttı

  Mehdi Ordusu silâh taşımayacak

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır