"Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Evren’e arkadaş mı geliyor?

PAKİSTAN'IN Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in istifasının, geleneksel dostluk ilişkileri içinde bulunan Türkiye-Pakistan ilişkilerini uzun vadede etkilemesi beklenmezken, Müşerref’in istifa sonrası yaşamak için Türkiye’yi seçip seçmeyeceği tartışmaları da sürüyor.

Müşerref’in istifa kararını AA’ya değerlendiren Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Orta Asya uzmanı Gökçen Oğan, Müşerref’in istifasının beklenen bir süreç olduğunu söyleyerek, Müşerref’in istifa kararından başka atabileceği adımlar da bulunduğunu, ancak bu adımlarda başarıya ulaşamadığı için son seçeneğinin istifa olduğunu kaydetti. Oğan, Müşerref’in devlet başkanı olarak geniş yetkileri bulunduğunu hatırlatarak, bu yetkileriyle parlamentoyu feshedebileceğini, ancak bunun daha geniş tabanlı bir halk hareketine yol açabileceği sebebiyle kendisi için riskli olacağını belirtti. İkinci bir seçenek olarak Müşerref’in parlamento içinde destek arayabileceğini, ancak son seçimlerde aldığı olumsuz sonuçlarla bunda da başarısız olmasının muhtemel olduğunu söyledi.

19.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbecinin istifası

  Ruslar çekilmeye başladı

  Saakaşvili ABD’nin kuklası

  Evren’e arkadaş mı geliyor?

  Rusya, Güney Osetya’ya füze yerleştirdi

  Gazze’ye özgürlük

  Şevardnadze: Abhazya ayrılmaz parçamız

  ABD, Rusya’yı yeniden değerlendirecek

  İran’ın füzesi Bush’u korkuttu

  Gazze’ye özgürlük gemileri demir alıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır