"Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

PKK-KDP haraç kavgası

AVRUPA'DA gelir kaynakları yakın takibe alınan, yapılan operasyonlar sonrası zor duruma düşen terör örgütü PKK’nın, finansman krizini aşmak için Irak’ın kuzeyindeki köylerde yaşayan Kürtlerden ve bölgeye yatırım amacıyla gelen iş adamlarından haraç toplamaya çalıştığı bildirildi.

Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, Irak’ın kuzeyindeki Behdinan bölgesinde yaşayan KDP’li köylülerden ve bölgeye yatırım için gelen iş adamlarından haraç toplayan 6 PKK’lı yerel güçler tarafından tutuklandı. KDP yetkililerinden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığı, ancak Berçiya, Duhok ve Şeladize yörelerinde yaşayan Iraklı Kürtlerin şikayeti üzerine hareket eden yerel güvenlik güçlerinin operasyonu sonucu Adil Mahmut, Abdulvahap Beşir, Süleyman Duhok, Hasan Çeto, Herkeft Tayyar ve Sihat Hacı adındaki örgüt mensuplarının ‘’terör örgütüne finansman sağlamak üzere haraç topladıkları ve insan kaçakçılığı yaptıkları’’ gerekçesiyle tutuklandığı belirtildi. Geçtiğimiz aylarda, KDP’lilerin yoğun olarak yaşadığı bölgede su projesi yürüten bir Alman şirketi temsilcilerinden PKK’lılar tarafından 100 bin avro haraç istediği öne sürülmüştü. Bir başka olayda ise Iraklı iş adamı Settar Mustafa teröristlerce kaçırılmış, 50 bin avro fidyenin ödememesi üzerine öldürülen iş adamının cesedi evinin önündeki çöplüğe atılmıştı. Yine PKK’lıların bölgedeki Kürt köylülerinden ‘’vergi’’ adı altında keçi ve koyun istemeleri üzerine Iraklı köylülerle terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada 3 kişi yaralanmıştı. Geçtiğimiz aylarda ABD’yi ziyaret eden Irak’ın kuzeyindeki yerel yönetimin üst düzey yetkilisi Necirvan Barzani, burada yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkilerin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, ‘’Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye yönelen her türlü tehdide karşıyız. KDP olarak, PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki faaliyetlerinin sınırlandırılması ve önlemesi yönünde alınan tedbirleri ciddi şekilde uygulamaya devam edeceğiz’’ diye konuşmuştu.

18.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasiye giden yolu Menderes açtı

  O KİTAPLARIN İMHASI GEREKİR

  Eruygur düştü, boynu kırıldı

  Deniz Feneri’nde 3 mahkûmiyet

  Validen tuhaf talimat

  Yüksek faizin sebebi israf

  10 bin öğretmen alınacak

  Düzelen siyasî ilişkiler turizme de yansıdı

  Hemzemin geçitte kaza: 2 kişi öldü

  PKK-KDP haraç kavgası

  Polis muhabere sistemini yeniliyor

  Yardımlar gizlilik içinde yapılmalı

  ‘Utandırmayan yardım’ sevindiriyor

  İstanbul’da karanlık günler

  Yeni yurt ihtiyacı var

  Öğretmen yolu gözlüyorlar

  Öğretmenler olimpiyat şampiyonu yetiştirecek

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır