"Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Düzelen siyasî ilişkiler turizme de yansıdı

SURİYE Turizm Bakanı Dr. Sadullah Ağa El Kala, Türkiye ile Suriye arasındaki siyasi ilişkilerin turizm alanında da sonuçlarını gösterdiğini söyledi.

El Kala, “Devlet Başkanımız Sayın Beşşar Esad’ın 2004 yılı Ocak ayında Türkiye’ye yaptığı ziyaret, iki ülke ilişkilerinde yeni bir başlangıç oldu. Sayın Esad’ın tarihi ziyareti öncesinde, Türkiye’den gelen turist sayısı 23 bindi. Bu sayı, ziyaret ve çeşitli şahsi sebeplerle Suriye’ye gelenleri kapsamıyor. 2007 yılında ise bu rakamın 248 bine ulaştığını görüyoruz. Bu artış oranının, tarihi ziyaret ve iki ülke arasında iyi ilişkilerin sonucu olarak geliştiğini görmekteyiz” dedi.

El Kala, Türkiye’ye giden Suriyeli turist sayısında da artış olduğunu belirtti. Türkiye’de her yıl EMİTT (Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı) ve İzmir Turizm Fuarı olmak üzere iki turizm fuarına katıldıklarını anlatan El Kala, “Biz, her ülkede bir fuara katılırken Türkiye’de iki fuara katılmaktayız. 2006 yılında önemli bir konum aldık. Gelecek yıl Suriye, EMİTT fuarına şeref konuğu olarak katılacak ve çok önemli etkinliklerimiz olacak” diye konuştu.

TÜRKİYE-SURİYE ORTAK PROJESİ

El Kala, 2004 yılından itibaren “Türkiye-Suriye Turizm Buluşması” adı altında her iki ülkenin Turizm Bakanlıkları ve turizm şirketlerinin bir araya geldiği bir etkinlik düzenlendiğini hatırlatarak, bu yılki etkinliğin Suriye’de gerçekleştirileceğini söyledi. Etkinlik için hazırlıkların devam ettiğini anlatan El Kala, “Yıllık buluşmalarda, iki ülke Turizm Bakanları bir araya geliyor. Türkiye ve Suriye’den en az 300 turizm şirketi katılıyor” dedi.

Türkiye ile Suriye’nin ortak projeleri hakkında bilgi veren El Kala, iki ülkeyi ortak turizm alanı yapmak üzere çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye ve Suriye Turizm Bakanlıkları olarak yeni bir çalışma yapıyoruz. Japonya, Çin, Hindistan, Güney Amerika gibi ülkelerden gelen turistler sadece bir ülkeyi ziyaret etmiyorlar. Biz, bu amaçla Türkiye ve Suriye’yi ortak turizm bölgesine çevirmek için düzenlemeler yapıyoruz.”

”TÜRK İŞLETMECİ VE TURİSTLERE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

El Kala, Suriye’nin Türkiye’ye tanıtılmasına yönelik etkinliklerini yoğunlaştırdıklarını vurgulayarak, İstanbul’da yıllık etkinlikler yaptıklarını, Türk turizm ve tanıtım şirketleriyle bir araya geldiklerini ifade etti. El Kala, Suriye’nin projelerine ilişkin şunları söyledi: “Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Ürdün, Bahreyn ve Kuveyt’te Turizm Bakanlığı olarak tanıtım faaliyetlerimiz sürmektedir. Ekim ayı sonu ve Kasım ayı başında Suriye’nin tanıtımı için Paris’te birçok etkinliğimiz olacak. Yine, gelecek yıl, İpek Yolu Festivali çerçevesinde Avrupa ve Arap ülkelerine yönelik etkinlikler planlıyoruz.”

”YILLIK TURİZM GELİRİ

4 MİLYAR DOLAR”

El Kala, Suriye’nin turizm hacminin her yıl yüzde 15 oranında artış gösterdiği ve 2007 yılında Suriye’ye gelen turist sayısının 4 milyon 600 bin civarında olduğu bilgisini vererek, “Geçen yıl, turizm geliri 4 milyar dolar civarında gerçekleşti. Bu miktarın yaklaşık 3 milyar doları yabancı turistlerden, 1 milyar doları yerli turistlerden sağlandı. Suriye ekonomisinde turizmin payı ise yüzde 14. Yine, çalışanların yüzde 13’ü turizm alanında hizmet veriyor” dedi.

Turizm sektöründe özellikle işletmeciliği güçlendirmeye çalıştıklarını ifade eden El Kala, Şam, Halep ve Suriye’nin sahil kesiminde bu çerçevede projeler yürüttüklerini söyledi.

El Kala, Suriye’nin bir turizm hamlesi yürüttüğünü vurgulayarak, “Turizm talebine cevap verebilmek için birçok işletmeye ve otele ihtiyacımız olacak. Türk işletmecileri Suriye’ye davet ediyoruz” dedi.

/ Şam

18.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasiye giden yolu Menderes açtı

  O KİTAPLARIN İMHASI GEREKİR

  Eruygur düştü, boynu kırıldı

  Deniz Feneri’nde 3 mahkûmiyet

  Validen tuhaf talimat

  Yüksek faizin sebebi israf

  10 bin öğretmen alınacak

  Düzelen siyasî ilişkiler turizme de yansıdı

  Hemzemin geçitte kaza: 2 kişi öldü

  PKK-KDP haraç kavgası

  Polis muhabere sistemini yeniliyor

  Yardımlar gizlilik içinde yapılmalı

  ‘Utandırmayan yardım’ sevindiriyor

  İstanbul’da karanlık günler

  Yeni yurt ihtiyacı var

  Öğretmen yolu gözlüyorlar

  Öğretmenler olimpiyat şampiyonu yetiştirecek

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır