"Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Validen tuhaf talimat

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, eğitimde ‘millîlik’ şuurunu arttırmak gerekçesiyle ilköğretim 4. ve 5. sınıf öğrencilerine İstiklal Marşının 10 kıtası ile Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini ezberleme talimatı verdi.

KAYSERİ Valisi Mevlüt Bilici, eğitimde ‘millilik’ şuurunu artırmak amacıyla ilköğretim 4. ve 5. sınıf öğrencilerine İstiklal Marşı’nın 10 kıtası ile Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni ezberleme talimatı verdi. Valinin talimatı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen genelgeyle duyuruldu. Genelge çerçevesinde belirlenen süre sonunda Vali Bilici okulları tek tek denetleyerek öğrencilere marşı ve hitabeyi soracak. Milli Eğitim İl Müdürü Erdoğan Ayata, vatan ve millet sevgisiyle dolu nesiller yetiştirmek amacıyla İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini ezberleme uygulamasını başlattıklarını söyledi. Uygulamayla, eğitimde bilinçli öğrenim dönemini yaşayan ilköğretim 4 ve 5. sınıf çocuklarının ‘millik’ şuuru kazanmasını hedeflediklerini anlatan Ayata, “Kayseri Valisi Mevlüt Bilici’nin talimatıyla ilköğretimde bilinçli eğitimin başladığı 4. ve 5. sınıflara bağımsızlık mücadelesinin iki önemli metnini hafızadan okuyabilme zorunluluğu getirdik. Yayınladığımız bir genelgeyle okul yöneticilerine uygulamayı bildirdik. Genelge kapsamında öğrenciler, bağımsızlık sembollerinden İstiklal Marşı’nın 10 kıtasıyla birlikte Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni ezbere bilecek.” dedi. Uygulamanın işlerliğini incelemek amacıyla okullara habersizce denetimler yapılacağını belirten Erdoğan Ayata, “Önümüzdeki ay içinde Valimiz Mevlüt Bilici ile birlikte okullarda denetimler gerçekleştireceğiz. Bu denetimler sırasında söz konusu uygulamanın işlerliğini de kontrol edeceğiz. Sınıflarda rastgele tahtaya kaldırdığımız öğrenciden İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni eksiksiz bilmelerini isteyeceğiz.” diye konuştu.

18.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasiye giden yolu Menderes açtı

  O KİTAPLARIN İMHASI GEREKİR

  Eruygur düştü, boynu kırıldı

  Deniz Feneri’nde 3 mahkûmiyet

  Validen tuhaf talimat

  Yüksek faizin sebebi israf

  10 bin öğretmen alınacak

  Düzelen siyasî ilişkiler turizme de yansıdı

  Hemzemin geçitte kaza: 2 kişi öldü

  PKK-KDP haraç kavgası

  Polis muhabere sistemini yeniliyor

  Yardımlar gizlilik içinde yapılmalı

  ‘Utandırmayan yardım’ sevindiriyor

  İstanbul’da karanlık günler

  Yeni yurt ihtiyacı var

  Öğretmen yolu gözlüyorlar

  Öğretmenler olimpiyat şampiyonu yetiştirecek

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır