"Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Eruygur düştü, boynu kırıldı

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanıp Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine konulan E. Org. Şener Eruygur’un cezaevinde merdivenden düşerek kafasını çarptığı bildirildi. Erguygur'un beyin kanaması geçirdiği, boyun kemiğinde 4 parçalı bir kırık olduğu tesbit edildi.

“ERGENEKON” soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne konulan emekli orgeneral Şener Eruygur’un cezaevinde merdivenden düşerek kafasını çarptığı, beyin kanaması geçirdiği, boyun kemiğinde 4 parçalı bir kırık olduğu tespit edildi. Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, yaptığı açıklamada, emekli orgeneral Şener Eruygur’un sabah hastanenin acil servisine getirildiğini belirtti.

Eruygur’un hiper tansiyona bağlı olarak merdivenden düşerek kafa travması geçirdiğini ifade eden Mutlu, ‘’Acil serviste çekilen tomografi ve radyografilerinde C1 adı verilen birinci boyun kemiğinde sipinal kanala etki etmeyen 4 parçalı bir kırık tespit edildi. Onun dışında kafa içinde kanamaları mevcut. Şu an şuuru yerinde. Genel durumu fena değil, ancak kırıklar ve kanamanın hastanın hipertansiyon ve diyabetik hasta olması nedeniyle yakın takibi gerekmektedir’’ dedi. Kırıkların omuriliğe baskı yapmadığını, omurilikte zedelenmeye yol açmadığını, herhangi bir felç olayının şu anda söz konusu olmadığını dile getiren Mutlu, ‘’Bizim için önemli olan beyin içindeki kanamanın stabil hale gelmesidir.

Bu yüzden tansiyon kontrolü yapılıyor. Genel durumu için hasta hafif uyutuluyor.

Şu anda başka yapacak bir şey yok. Ameliyat düşünülmüyor, kırık boyun yakalığıyla kontrol altına alındı’’ diye konuştu.

Hastanenin tüm imkanlarının olduğunu, gerekli konsültasyonların yapıldığını da vurgulayan Mutlu, Eruygur’un odasına alındığını ve istirahat ettiğini bildirdi.

Mutlu, Eruygur’un ne zaman taburcu edileceğine ilişkin ise bu tür hastaların stabil hale gelmesinin en az bir hafta sürebileceğini kaydetti. Eruygur’un hastaneye kaldırılması üzerine jandarma ekipleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. BAŞHEKİM: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ KOCAELİ Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, emekli orgeneral Şener Eruygur'un durumunun, diyabet ve tansiyon hastası olmasından dolayı kritikleşebileceğini, o nedenle hastayı yakın takip ettiklerini bildirdi. Mutlu, yaptığı açıklamada, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde koğuşun üst katından alttaki salona inmek istediği sırada merdivenlerden düşen emekli orgeneral Şener Eruygur'un beyin kanaması geçirdiğini, boynunda ise kırık olduğunu anımsatarak, akşam üzeri çekilecek filmlerle beynindeki kanamanın seyrinin izleneceğini belirtti. Beynin sol tarafında 3 santimetre, sağ tarafında ise küçük bir kanama olduğunu ifade eden Mutlu, ''Eruygur'un durumu diyabet ve tansiyon hastası olduğu için kritikleşebilir. O nedenle kendisini yakın takip ediyoruz'' dedi. Boyun kemiğinde 4 parçalı kırık meydana geldiğini, ancak parçaların birbirinden ayrılmadığını dile getiren Mutlu, ''Şu anda ne boynundaki kırık, ne de beyin kanaması nedeniyle ameliyat düşünmüyoruz'' diye konuştu. Boyun yakalığı takarak boynu tespit edilen Eruygur'un bu nedenle rahatsız olduğunu ifade ettiğini bildiren Mutlu, hafif uyutulan Eruygur'un sorulara cevap verebildiğini, gözünü açıp kapaması yönündeki talimatını yerine getirebildiğini kaydetti. Bu arada, eşi ve kızı, hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisi'nde yatan emekli orgeneral Şener Eruygur'u ziyaret etti. BAKAN ŞAHİN: GEÇMİŞ OLSUN Adalet Bakanı Şahin, bakanlıktan ayrılırken gazetecilerin Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un cezaevinde düşerek beyin kanaması geçirmesiyle ilgili sorular üzerine Eruygur'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Eruygur'un, F tipi ceza infaz kurumunda kaldığını, kurumun dubleks şeklinde olduğunu belirten Şahin, ''Sanıyorum, üstteki odadan merdivenle aşağı inerken düşmüş. İlgili hastane başhekiminin açıkladığı kadarıyla ufak çaplı da olsa bir beyin kanaması teşhisi konulmuş. Birkaç gün hastanede kalması gerektiğine dair bize bilgi geldi. Aldığım malumat bu kadar'' diye konuştu.

18.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasiye giden yolu Menderes açtı

  O KİTAPLARIN İMHASI GEREKİR

  Eruygur düştü, boynu kırıldı

  Deniz Feneri’nde 3 mahkûmiyet

  Validen tuhaf talimat

  Yüksek faizin sebebi israf

  10 bin öğretmen alınacak

  Düzelen siyasî ilişkiler turizme de yansıdı

  Hemzemin geçitte kaza: 2 kişi öldü

  PKK-KDP haraç kavgası

  Polis muhabere sistemini yeniliyor

  Yardımlar gizlilik içinde yapılmalı

  ‘Utandırmayan yardım’ sevindiriyor

  İstanbul’da karanlık günler

  Yeni yurt ihtiyacı var

  Öğretmen yolu gözlüyorlar

  Öğretmenler olimpiyat şampiyonu yetiştirecek

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır