"Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Deniz Feneri’nde 3 mahkûmiyet

Almanya’daki Deniz Feneri dâvâsının dünkü duruşmasında hakim Johann Müller, üç sanığın dolandırıcılık suçundan mahkûm olduklarını açıkladı. Frankfurt Eyalet Yüksek Mahkemesindeki dâvâ sonunda, Mehmet Gürhan’a 5 yıl 10 ay, Mehmet Taşkan’a 2 yıl 9 ay, Firdevsi Ermiş’e bir yıl 10 ay hapis cezası verildi. Hapis cezası ertelenen Firdevsi Ermiş, duruşmadan sonra tahliye edildi.

Almanya’daki Deniz Feneri davasının dünkü duruşmasında yargıç Johann Müller, üç sanığın da dolandırıcılık suçundan mahkum olduklarını açıkladı. Frankfurt Eyalet Yüksek Mahkemesindeki dava sonunda, Mehmet Gürhan’a 5 yıl 10 ay, Mehmet Taşkan’a 2 yıl 9 ay, Firdevsi Ermiş’e bir yıl 10 ay hapis cezası verdi. Hapis cezası ertelenen Firdevsi Ermiş, duruşmadan sonra salıverildi. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ‘’Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının suç işlemesi ve bunun sonucunda yargılananların hüküm giymeleri sevinilecek bir şey değil’’ dedi. Adalet Bakanı Şahin, bakanlıktan ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine Almanya’da görülen Deniz Feneri davası ile ilgili, ne kendisinin ne de bakanlığının bu davanın tarafı olmadığını söyledi. Şahin, ‘’Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının suç işlemesi ve bunun sonucunda yargılananların hüküm giymeleri sevinilecek bir şey değil. Özellikle bunun yurt dışında işlenmiş olması ve yurt dışında hüküm giymiş olmaları çok daha üzüntü vericidir. Bakanlığıma bu dava veya başka davalarla ilgili hukuki yardımlaşma açısından bir görev düştüğünde o mutlaka yerine getirilecektir’’ dedi.

‘’Alman makamlarından herhangi bir yardım talebi gelip gelmediğinin’’ sorulmasına karşılık Şahin, bu konuda herhangi bir talep gelmediğini ifade etti.

Davanın Türkiye ayağıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığını hatırlatan Şahin, henüz ilgili kişilerin kendisine bilgi vermediğini söyledi.

18.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasiye giden yolu Menderes açtı

  O KİTAPLARIN İMHASI GEREKİR

  Eruygur düştü, boynu kırıldı

  Deniz Feneri’nde 3 mahkûmiyet

  Validen tuhaf talimat

  Yüksek faizin sebebi israf

  10 bin öğretmen alınacak

  Düzelen siyasî ilişkiler turizme de yansıdı

  Hemzemin geçitte kaza: 2 kişi öldü

  PKK-KDP haraç kavgası

  Polis muhabere sistemini yeniliyor

  Yardımlar gizlilik içinde yapılmalı

  ‘Utandırmayan yardım’ sevindiriyor

  İstanbul’da karanlık günler

  Yeni yurt ihtiyacı var

  Öğretmen yolu gözlüyorlar

  Öğretmenler olimpiyat şampiyonu yetiştirecek

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır