"Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Üretici, domates üretiminden vazgeçiyor

ANTALYA Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birliği (AYMSİB) Başkanı Mustafa Satıcı, Rusya ile Türkiye arasında yaş meyve sebze ürünlerinde yaşanan ziraî ilâç kalıntısı sorunu sebebiyle, Antalyalı üreticinin domates üretiminden kısmen de olsa vazgeçmeye başladığını bildirdi.

AYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, güz dönemi üretimi için erken dikimin Ağustos başında başladığını hatırlattı. Satıcı, şunları kaydetti: ‘’Güz dönemi için erken dikime Ağustos ayında başlayan üretici, Ağustos ayında yaşanan sıcaklar nedeniyle olumsuzluk yaşadı. Bunun yanında Rusya ile Türkiye arasında yaş meyve sebzede yaşanan ziraî ilâç kalıntısı sorununun çözülememesi nedeniyle üretici kısmen de olsa domates üretiminden başka tür sebzelere kaydı. Köylerde ve ziraî ilâç bayileriyle yaptığımız görüşmelerde, üreticinin, domates yerine marul üretimine ağırlık verdiği ortaya çıktı. Rusya krizinin çözülememesi nedeniyle tedirgin olan üretici daha fazla zarar etmemek için domatesten vazgeçiyor. Üreticide domatesten lokal bir kaçış gözlemleniyor.’’ Antalya Ziraat Odası Başkanı Halil Ordu da, Rusya krizinin eninde sonunda çözüleceğini belirterek, ‘’Asıl sorun gübre ve akaryakıt fiyatları’’ dedi. Asıl krizin Rusya olmadığını anlatan Ordu, gübre ve akaryakıt fiyat artışlarının devam etmesi halinde, üreticinin başta hububat olmak üzere, sebze üretiminden vazgeçeceğini söyledi.

03.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Enflasyon ‘orta direği’ vuruyor

  Kırmızı mercimek zam şampiyonu

  Kendi elektriğini kendin üret

  Kanatlı sektörü cepten yiyor

  Üretici, domates üretiminden vazgeçiyor

  Emekli aylığı da, elektrik zammı kadar arttırılsın

  Krizi, güçlü ekonomiyle aşarız

  Krizin sebebi, malî kurumların kâr hırsı

  Manisa'daki 257 tekstil atölyesinden 38’i çalışıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır