"Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Manisa'daki 257 tekstil atölyesinden 38’i çalışıyor

MANİSA'DA kayıtlı 257 tekstil atölyesinden sadece 38’inin faaliyette bulunduğu, kalan bölümünün ise sadece kâğıt üzerinde görüldüğü belirtildi.

Manisa Sanayi ve Ticaret Odası verilerine göre, ilde kayıt altında 257 tekstil atölyesi bulunuyor. Bunların sadece 38’i halen faaliyetini sürdürürken, geriye kalan kısmı ise sadece kâğıt üzerinde görülüyor. Çağ Tekstil şirketi sahibi Bülent Özyolcu, faaliyetini sürdüren atölyelerin 2002 fiyatlarıyla fason üretim yaparak ayakta kalmaya çalıştıklarını belirtti. İl genelinde 4 bin 500 tekstil işçisinden 3 bininin işini kaybettiğini dile getiren Özyolcu, ucuz emeğe dayalı üretim yapan Çin ve Hindistan gibi ülkelerin sert rekabetiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Özyolcu, şunları söyledi: ‘’Düşük kur ve yüksek girdi maliyetleri gibi sorunlarla boğuşmaktayız. Sektördeki sıkıntı sonucu, Manisa’da Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı 257 atölyeden 38’i 2002 fiyatlarıyla fason üretim yaparak ayakta kalmaya çalışıyor. Kalan atölyeler sadece kâğıt üzerinde var ve yüzlerce işçi işsiz kaldı. Bugüne kadar, genelde küçükler, yani atölyeler, çoğunlukla da fason üretim yapan atölyeler kapandı. Sektördeki sıkıntı, büyükleri de ciddî biçimde etkilemeye başladı. Türkiye ya sektörü gözden çıkaracak ve yok oluşuna seyirci kalacak ya da gerekli tedbirleri alarak sektörün yaşamasını sağlayacak. Bunun için hem devletin hem de sektörün alması gerektiği tedbirler var. Bunlar bir an önce hayata geçirilmeli.’’ Kurtuluş yolunun, sektörün dönüşümünden geçtiğini belirten Özyolcu, sektörde marka ve moda oluşturulması gerektiğini ifade etti.

03.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Enflasyon ‘orta direği’ vuruyor

  Kırmızı mercimek zam şampiyonu

  Kendi elektriğini kendin üret

  Kanatlı sektörü cepten yiyor

  Üretici, domates üretiminden vazgeçiyor

  Emekli aylığı da, elektrik zammı kadar arttırılsın

  Krizi, güçlü ekonomiyle aşarız

  Krizin sebebi, malî kurumların kâr hırsı

  Manisa'daki 257 tekstil atölyesinden 38’i çalışıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır