"Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Krizi, güçlü ekonomiyle aşarız

ATATÜRK Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) Yönetim Kurulu Başkanvekili Bayram Talay, ABD’de patlak veren finansal krizin Türkiye’ye sıçramasından tedirgin olduklarını belirterek, sanayicileri, tedbir almaları ve adımlarını dikkatli atmaları konusunda uyardı.

Talay, yaptığı yazılı açıklamada, giderek yayılan krizin Türkiye’yi de olumsuz etkileyebileceğini belirterek, sanayicilerin devasa küresel krizlerle baş edebilecek durumda olmadığını, bundan endişe duyduklarını kaydetti. Krizden bütün sektörlerin ve toplumun her kesiminin etkileneceğini ifade eden Talay, ‘’2001 yılında yaşadığımız krizden önemli kazançlar da sağladık. Örneğin kamu maliyesi 2001 dönemine göre daha iyi durumda, bankacılık sistemi daha güçlü. Bunlar önemli avantajlar. Ancak, şimdi Türkiye, güçlü ekonomi politikasını uygulamalı. Krizi, ancak büyüyen ve güçlü bir ekonomiyle atlatabiliriz’’ dedi. Talay, kriz karşısında üretim ve ihracat rakamlarının düşmesinin ülke ekonomisine büyük zararlar vereceğini belirterek, hükümetin beklenen kriz karşısında tedbirler alması ve sanayicileri desteklemesi gerektiğini kaydetti.

03.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Enflasyon ‘orta direği’ vuruyor

  Kırmızı mercimek zam şampiyonu

  Kendi elektriğini kendin üret

  Kanatlı sektörü cepten yiyor

  Üretici, domates üretiminden vazgeçiyor

  Emekli aylığı da, elektrik zammı kadar arttırılsın

  Krizi, güçlü ekonomiyle aşarız

  Krizin sebebi, malî kurumların kâr hırsı

  Manisa'daki 257 tekstil atölyesinden 38’i çalışıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır