"Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Emekli aylığı da, elektrik zammı kadar arttırılsın

TÜRKİYE İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Sekreteri ve Ankara Şube Başkanı Recep Orhan, emekli aylıklarının elektrik ve doğal gaz zammına endekslenmesini istediklerini söyledi.

Orhan, elektrik ve doğal gaz zamlarının emekliyi adeta ‘’boğduğunu ve yaşamını çekilmez hale getirdiğini’’ savundu. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yapılan zammın yüzde 9,2 oranında kaldığını anlatan Orhan, buna karşın aynı dönemde elektriğe yüzde 57,71, doğal gaza ise yüzde 34,73 oranında zam yapıldığını belirtti. Orhan, ‘’Başka bir ifadeyle, emekliye verilen yüzde 9,2’lik zam sadece elektrik zammıyla geri alınmıştır’’ dedi. Emeklinin aylık 40 YTL civarındaki elektrik faturasının Ekim itibariyle 63 YTL’ye yükseldiğini dile getiren Orhan, faturaya yansıyan artışın 23 YTL’yi bulduğunu kaydetti. Emeklinin elektrik ve doğal gaz faturasını ödemek için mutfak masrafını kısdığını belirten Orhan, “Bu nedenle emekliye yapılacak zamların, kış aylarında yaşanacak bu olumsuz gelişmeler de dikkate alınarak, elektrik ve doğal gaz zammına endekslenmesini ve emekli aylıklarının aynı oranda arttırılmasını istiyoruz” dedi.

03.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Enflasyon ‘orta direği’ vuruyor

  Kırmızı mercimek zam şampiyonu

  Kendi elektriğini kendin üret

  Kanatlı sektörü cepten yiyor

  Üretici, domates üretiminden vazgeçiyor

  Emekli aylığı da, elektrik zammı kadar arttırılsın

  Krizi, güçlü ekonomiyle aşarız

  Krizin sebebi, malî kurumların kâr hırsı

  Manisa'daki 257 tekstil atölyesinden 38’i çalışıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır