"Gerçekten" haber verir 19 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Türkiye, krizle birlikte tarihî bir fırsat yakaladı

DÜNYADAKİ malî krizi değerlendiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye için tarihi bir fırsatın ortaya çıktığını söyledi.

Yükselen Ekonomiler Ligi’nde yer alan Türkiye’nin Süper Lig’e çıkması için bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğine dikkat çeken Hisarcıkloğlu, “Yükselen Ekonomiler Ligi takımları becerebilirlerse Süper Lige çıkacak. Çin, Brezilya, Rusya, Güney Kore, Hindistan, Malezya, Meksika ve Arjantin ile yarışıyoruz. Bu ülkelerin hepsinin amacı bir üst lige çıkmak. Bize de yakışan bu.” dedi. Hisarcıklıoğlu, 2001 Ekonomik Krizi’nin fırsat haline dönüştürdüğüne dikkat çekerek, ihracatın önemli miktarda artış gösterdiğini söyledi. Türkiye’nin 130 milyar dolarlık ihracat ile dünya ihracat pazarından yüzde 1 pay alır hâle geldiğine dikkat çekti. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde ‘Dünyadaki Ekonomik Kriz ve Türk Ekonomisinin Değerlendirmesi’ başlıklı bir sunum yapan Hisarcıklıoğlu, dünya genelinde müthiş bir sarsıntının ortaya çıktığını dile getirdi. Geçen yılın ortasında çıkan krizi bütün dünyanın iyi algılayamadığını aktaran Başkan, “Dünya böyle bir krizi hayatında görmedi. 1929’da büyük bir krizin yaşandı, o zaman yaşayanlar şimdi dünyada yok. Hiçbir kimse neyin ne olduğunun farkında değil, dünya ilk defa küresel bir krizle karşı karşıya kalıyor.” diye konuştu.

19.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Hükümete IMF baskısı

  Türkiye, krizle birlikte tarihî bir fırsat yakaladı

  Fiskobirlik piyasaya giriyor

  Kışlık bakım yaptırılan araç daha ekonomik hâle geliyor

  İkinci el piyasası krizden çok etkilendi

  Dalgalı döviz kuru turizmciyi vurdu

  Küresel gündem: ‘Kriz’

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır