"Gerçekten" haber verir 19 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

İkinci el piyasası krizden çok etkilendi

OSMANİYE'NİN Kadirli ilçesinde son yıllarda yatırım aracı olmaktan çıkan ikinci el otomobil piyasasında, küresel finansal krizinin yolaçtığı endişelerin giderek yayılması sebebiyle satışlar durma noktasına geldi.

İlde ikinci el otomobil satan Hakcan Oto Galeri sahibi Hakkı Dandıl, akaryakıt fiyatlarındaki artış ve ekonomik kriz sebebiyle piyasaların durgun olduğunu ifade etti. Dandıl, “İkinci el otomobil satan galericiler olarak araç satmakta ve alıcı bulmakta güçlük çekiyoruz. Uzun bayram tatilleri ve çiftçimizin çıkardığı ürünlerin satışları bile derdimize çare olmadı” dedi. Vatandaşların bütçelerini fazla sarsmayacak ucuz, az yakıt tüketen otomobillere az da olsa talep olduğunu söyleyen Hakkı Dandıl, “İnsanlar daha çok LPG’li araçlarla ilgileniyor. 20 bin YTL bağladığım bir otomobilden bin YTL gelir elde etmek için ortalama 6 ay bekliyorum. Kadirli’de genellikle vatandaşlarımız 3-9 bin YTL arasındaki araçlarla ilgileniyor.” diye konuştu.

19.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Hükümete IMF baskısı

  Türkiye, krizle birlikte tarihî bir fırsat yakaladı

  Fiskobirlik piyasaya giriyor

  Kışlık bakım yaptırılan araç daha ekonomik hâle geliyor

  İkinci el piyasası krizden çok etkilendi

  Dalgalı döviz kuru turizmciyi vurdu

  Küresel gündem: ‘Kriz’

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır