"Gerçekten" haber verir 19 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Fiskobirlik piyasaya giriyor

FINDIK Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, önümüzdeki hafta başı itibarıyla Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) adına fındık alımlarına başlayacaklarını, birlik adına ürün alıp almayacakları konusun da, hafta sonu yapacakları yönetim kurulu toplantısında görüşeceklerini söyledi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, birliğin yaşadığı kaynak sıkıntısı sebebiyle bu yıl henüz piyasaya giremediğini, bu sorunun aşılması için Ankara’da ilgili bakanlık ve kurumlarla bazı temaslarda bulunduklarını belirtti. Piyasaya 13 Ekim’de girmeyi planladıklarını, ancak bazı konuların netleşmemesi sebebiyle bunu yapamadıklarını belirten Bayraktar, ‘’Yaptığımız bu görüşmeler sonucu TMO adına alım yapmamız netleşti. Önümüzdeki hafta başı itibarıyla TMO adına fındık alımlarına başlayacağız. Birlik adına ürün alıp almama konusunu da, hafta sonu yapacağımız yönetim kurulu toplantısında görüşeceğiz’’ diye konuştu. FİSKOBİRLİK’in alım yapmadığı ve etkin olmadığı bir piyasanın dengesiz ve sağlıksız bir piyasa olduğunu kaydeden Bayraktar, ‘’Birliğin olmadığı piyasa oksijensiz bir hava gibidir, bunu yaşayarak görüyoruz. Piyasanın en eski aktörü, en kısa zamanda eski günlerine dönecek ve üreticiye en iyi hizmeti vermeye başlayacaktır. Piyasanın aktörü, TMO ile değişmiştir. FİSKOBİRLİK eski günlerine dönerek piyasanın baş aktörü olacaktır. Gayretimiz bunun içindir’’ diye konuştu. Birliğin 2006 ürünü alımlarından dolayı üreticiye 64 milyon YTL borcu bulunduğunu ifade eden Bayraktar, ‘’Göreve geldiğimizde birliğin üreticiye 105 milyon YTL borcu bulunuyordu. Bunu bu rakama kadar indirdik. Malî yönden çok kötü durumda olan bir kurumunun yönetimine geldik. Sorunların çözümü için büyük gayret gösteriyoruz. Üreticiye olan borcumuzun bir kısımını bu ay sonunda, tamamını ise yıl sonuna kadar ödemeyi planlıyoruz’’ dedi.

19.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Hükümete IMF baskısı

  Türkiye, krizle birlikte tarihî bir fırsat yakaladı

  Fiskobirlik piyasaya giriyor

  Kışlık bakım yaptırılan araç daha ekonomik hâle geliyor

  İkinci el piyasası krizden çok etkilendi

  Dalgalı döviz kuru turizmciyi vurdu

  Küresel gündem: ‘Kriz’

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır