12 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

AB yolunu Kıbrıs açar

İNGİLİZ Economist dergisi, Kıbrıs görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Nisan ayında yeniden seçilme şansını zayıflatabileceğini yazdı.

Dergi bu haftaki sayısında, Kıbrıs sorununa ve adada devam eden müzakerelere ilişkin bir makale yayımladı. “Türkiye’nin tükenen AB’ye katılım umutları, Kıbrıs’ta sağlanacak bir anlaşmayla artabilir” denilen makalede, gelecek haftaların Kıbrıs sorunuyla ilgili “kritik” olduğu belirtildi.

Türkiye’nin AB ile müzakere sürecinin “yavaş” gittiğini, 35 başlıktan yalnızca birinin tamamlanabildiğini kaydeden dergi, 8 Aralıkta AB’nin Türkiye ile çevre konusundaki fasılı açmaya karar verdiğini anımsattı. Türk kamuoyunun AB’ye katılım konusundaki desteğinin azaldığına da dikkati çeken dergi, AB Konseyi Başkanlığına getirilen Herman Van Rompuy’un ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Türkiye’nin üyeliği konusundaki olumsuz görüşlerini hatırlattı ve “Yine de Batılı diplomatlar Türklere, zamanın onlardan yana olduğunu ve cumhurbaşkanlarının gelip gideceğini söylüyor” yorumuna yer verdi. Kıbrıs sorununun “acil bir problem” olduğu kaydedilen makalede, Kıbrıs Rum kesiminin bu hafta Türkiye’nin AB müzakerelerinde 5 başlığı engelleyebileceğini açıkladığı hatırlatıldı. Dergi, “Eğer Türkiye’nin AB’ye doğru bir ilerleme konusunda umudu varsa, Kıbrıs konusunda bir anlaşmaya varılması gereklidir” yorumunu yaptı.

12.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Dalay Lama: Nobel, Obama’ya erken verildi

  AB yolunu Kıbrıs açar

  Kuzey Kore görüşmelere dönüyor

  İran’a ek yaptırım tehdidi

  İngiltere’nin hesabında askerî müdahale yokmuş!

  Afganistan’da düğün kana bulundı

  Hariri hükümeti güvenoyu aldı

  Afganistan’a sürpriz ziyaret

  Tahran'da sufi tekkesine saldırı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl