12 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İran’a ek yaptırım tehdidi

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, uluslar arası toplumun nükleer faaliyetlerinden dolayı İran’a “ek ve anlamlı yaptırımlar” uygulayacağını söyledi.

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük kentine yakın bir Amerikan üssünde Amerikalı askerlere hitap eden Gates, “Zannedersem uluslar arası toplum, eğer İranlı yetkililer tavır değiştirmez ve Ekim başında taahhüt ettiklerini yerine getirmezlerse, uluslararası toplum çok yakında yeni ek ve anlamlı yaptırım kararı almak zorunda kalacak” şeklinde konuştu.

Batılı liderler İran’ın nükleer faaliyetlerinin silâh kapasitesini geliştirmeye yönelik olduğunu iddia ediyor ve İran’a uranyum zenginleştirme faaliyetlerini durdurmasını, yeni ve gizli tesis inşa planı olmadığını teyit etmesini ve bu konudaki BM Güvenlik Konseyinin kararlarına uymasını talep ediyor.

Nükleer enerji faaliyetlerinin şeffaf ve barışçıl olduğunu, bu konuda haklılığının birçok ülkece bilindiğini ifade eden İran ise Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) denetiminde ve Nükleer Silâhların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) çerçevesinde nükleer enerji faaliyetlerinin devam edeceğini bildiriyor.

“IRAK’TAKİ ASKERÎ MİSYON ÖNEMLİ”

Gates, Afganistan’a odaklanmalarına rağmen “Irak’taki Amerikan askerlerinin misyonunun çok önemli olduğunu” da söyledi. Hava üssünde yaklaşık 300 askere seslenen Gates, Irak’ta genel seçimlerin ardından askerleri çekme planlarının eksiksiz bir şekilde sürdüğünü anlattı. Gates, Irak’taki siyasi durumun çe-kilme takvimini etkileyip etkilemeyeceği şeklindeki bir soruya da, bunu sanmadığını, çünkü bütün işaretlerin Irak liderlerinin savaşta bıktığını ve birleşik bir Irak istediklerini gösterdiğini ifade etti. ABD Savunma Bakanı Gates, Kerkük’e geçmeden önce dün sabah Bağdat’ta Başbakan Nuri El Maliki ile yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme yaptı. Irak’a yaptığı ani ziyaret çerçevesinde Erbil’e de gelen Bakan Gates, Erbil havaalanında bölgesel başkanlık divanı başkanı Dr. Fuat Hüseyin tarafından karşılandı. Gates, Erbil’de bölgesel yönetimin başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi. Basına kapalı görüşmeyle ilgili açıklama yapılmadı.

12.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Dalay Lama: Nobel, Obama’ya erken verildi

  AB yolunu Kıbrıs açar

  Kuzey Kore görüşmelere dönüyor

  İran’a ek yaptırım tehdidi

  İngiltere’nin hesabında askerî müdahale yokmuş!

  Afganistan’da düğün kana bulundı

  Hariri hükümeti güvenoyu aldı

  Afganistan’a sürpriz ziyaret

  Tahran'da sufi tekkesine saldırı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl