07 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Mehmet KARA

Emre itaatsizliğin cezası


A+ | A-

Köşk’teki 29 Ekim Resepsiyonu’na CHP’nin yanı sıra alternatif resepsiyon düzenleyen Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının katılmaması hâlâ tartışılıyor. Resepsiyona katılmayan CHP ile AKP arasındaki polemik de devam ediyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “CHP’nin gözü askerde” sözüne CHP’den Gürsel Tekin, “Resepsiyona katılmayan Türk Silâhlı Kuvvetleri komuta kademesinin hesabını CHP’den sormaya kalkıyor” diyerek cevap vermişti.

Peşinden AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in, özel bir televizyonun canlı yayınında “Cumhurbaşkanı dâvet etmiştir. Kendisi ordunun komutanıdır. Bu tavır emre itaatsizliktir. Başkomutana saygısızlıktır” sözünden sonra da tartışma farklı bir noktaya kaydı.

Bu sözlerinden ardından, “Peki emre itaatsizliğin cezası nedir? Bu cezayı kim kesecek? Ceza kesilecekse ne zaman kesilecek?” sorularını akıllara getirdi. CHP’den de, “böyle düşünülüyorsa askerlerin görevden alınması” yönünde görüş bildirildi.

Yurtdışına gitmekte olan Başbakan Erdoğan’a bu görüşte olup olmadığı hatırlatılıp, “Cevabınız ‘evet’ ise, emre itaat etmeyen askerlerle ilgili herhangi bir tasarrufta bulunmayı düşünüyor musunuz?” diye sorulması üzerine, “Bu bir dâvettir, bu dâvete icabet etmemenin Genelkurmay açısından ne denli yanlış olduğunu zaten daha önce ben açıkladım. Bir alternatif kutlamanın hiç şık olmadığını da söyledim” cevabını vermişti.

Peşinden yaptığı şu açıklama ise kafaları karıştırdı: “Ne emre itaate girer, ne emre itaatsizliğe girer, onun değerlendirmesi hukukî bir süreçtir. O ayrı bir konudur. Kim nasıl ne zaman görevden alınır, alınamaz, bu konunun aklını da bize kimse vermesin. Biz bu görevimizi de gayet iyi biliyoruz. Kim görevden alınacaksa nasıl alınacaksa onu da yeri geldiği zaman yaparız, bundan da kimseye hesap vermeyiz. Yeter ki böyle bir yasal süreç söz konusu olsun. Ama böyle bir yasal süreç yoksa da... CHP’nin aklına da ihtiyacımız yok, onlar aklını kendilerine saklasın” demişti.

Bakalım bu konu küllendirilip rafa mı kaldırılacak yoksa yeri geldiğinde hesabı sorulacak mı? Bizce birinci şık olacak gibi…

TATLI MUHABBETLER DE OLUYOR!

Meclis’teki Genel Kurul çalışmalarıyla ilgili genellikle kavga görüntüleri haber oluyor. Ancak bu sefer burada bir kavgadan bahsetmeyeceğiz. Çok “tatlı” bir sohbetten bahsedeceğiz.

AKP Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, “Ardahan kırsal kalkınma projeleri” ile ilgili gündem dışı konuşmasının sonunda, “Buradan tüm milletvekillerimize de özellikle sesleniyorum, eğer bal ihtiyacınız olursa Ardahan balından da asla vazgeçmeyin. Balımız son derece özel, bunu da biz getireceğiz” diye konuşması üzerine CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır, “Gönder… Gönderdin de ret mi ettik?” diye oturduğu yerden seslenince, Kaya, “Çok haklısınız, getirdiğimiz, gönderdiklerimiz var, ama İnşallah…” cevabını verdi. Peşinden de, ‘Ancak kazımız da çok meşhurdur, onu da söyleyeyim. Kaz ve kaşarı da İnşallah yakında ikram edeceğim’ diyence salondan alkış koptu.

Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Meral Akşener de bu “ballı, kaşarlı sohbet”e, “Bence siz Ardahan balının sadece kürsüden tanıtılmasıyla kalmayın, şimdi herkese -ağanın eli tutulmaz- yarım kiloluk bal gönderirseniz. Ben hariç. Ben şeker hastasıyım, ben istemiyorum” diyerek katıldı. Kaya’nın “Size de kaşar getireceğim” demesinin ardından Akşener, “Bütün milletvekili arkadaşlarımıza yarımşar kilo gönderirseniz iyi olur” diyerek Kaya’dan bal, kaşar sözünü aldı. Peşinden de “Ben de takip edeceğim” diyerek işin peşini bırakmayacağının işâretini verdi.

MUCİTTEN İTİRAFLAR…

Şüphesiz ki, başörtüsü yasağı denince ilk akla gelen isim CHP Milletvekili Nur Serter olur. İstanbul Üniversitesinde rektör yardımcılığı yaptığı dönemde başörtülü öğrencileri ikna odalarına alıp onların başını açtırmaya çalışması aradan geçen sürede hep tartışılmıştır.

“İkna odalarının mucidi” diye hatırlanan Serter, o dönemde yaptıklarını geçtiğimiz günlerde bir gazeteye anlattı. (Star, 1.10.2010) Ancak öyle şeyler anlattı ki, bir dönemde başörtülü öğrencilere yaşatılanların göründüğünden çok daha vahim olduğunu ortaya çıktı. Röportajı yapan Fadime Özkan’ın, “İkna odaları spontane’ gelişti diyorsunuz, ama gayet iyi organize olmuşsunuz” sorusuna sinirlenen Serter, “Yalan mı söylüyorum, olanı anlatıyorum size…” çıkışıyla nasıl bir düşünce yapısında olduğunu da ortaya koymuş oldu!

Serter, o dönemde başörtülü öğrencileri “ikna odaları”nda başını açtırmaya zorlarken aynı zamanda görüntülerini de kameraya kaydettiğini de itiraf etti. Yani, fişlediğini!

Bunu savunurken de, başka bir yanlışını ortaya koydu. “Ben mahkeme için, dâvâ açılırsa, kanıt olarak sunmak için kaydettim. O kadar. Onlara baskı ve kötülük değil, eğitim görme haklarına kapı açan bir uygulama olduğuna inandığım için vicdanen son derece rahatım... Bakın bir tek dâvâ dahi açılmış değildir. Zaten zaman aşımı da olmuştur 12 yıl geçti, kasetleri de imha edeceğim gidecek. Kimseye bunu kanıtlama ihtiyacı da hissetmiyorum…”

Yasakçıların mantığını anlamak açısından ibretlik sözler bunlar… Önce fişle, sonra zaman aşımı bitince delil niteliğindeki kayıtları imha et… Pes doğrusu.

07.11.2010

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (06.11.2010) - Türkiye-AB ilişkileri neden ağır aksak?

  (05.11.2010) - Basının dili bozulunca…

  (31.10.2010) - Köşk’teki “tek” ve “eşli” resepsiyon

  (30.10.2010) - Nerede alkış yapılır?

  (29.10.2010) - Siyaset karışınca...

  (24.10.2010) - Olmayanı anlatmak…

  (23.10.2010) - Onların din dersi almaya hakları yok mu?

  (22.10.2010) - Meseleyi cami avlusuna bırakmayın!

  (17.10.2010) - Yeni zamla kaç kilo et alınır?

  (16.10.2010) - Ötekileştirme…


Son Dakika Haberleri

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Abdullah ŞAHİN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet BATTAL

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Banu YAŞAR

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H.İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Hakan YILMAZ

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehmet YAŞAR

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Saliha FERŞADOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  YENİ ASYA NEŞRİYAT

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.