"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cenevre'de İran ile görüşmek istiyorlar

19 Haziran 2025, Perşembe 08:25
Almanya, Fransa ve İngiltere dışişleri bakanlarının, yarın İran Dışişleri Bakanı ile İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya gelmek istediği bildirildi.

Alman Haber Ajansının (DPA) Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Almanya, Fransa ve İngiltere dışişleri bakanlarının, yarın İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile Cenevre'de bir araya gelmek istediği ifade edildi.

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, Berlin'de yaptığı açıklamada, pazartesi günü Fransız mevkidaşı Jean-Noel Barrot, İngiliz mevkidaşı David Lammy ve Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas ile telefonda Erakçi'ye bir müzakere teklifi yaptıklarını açıklamıştı.

Wadephul, çözüm için müzakereye hazır olduklarını belirtmiş ancak bunun için Tahran'ın acilen harekete geçmesi ve "güven artırıcı ve doğrulanabilir önlemler" alması gerektiğini ifade etmişti.

AA

Okunma Sayısı: 371
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı