Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

40 günlük bilanço

Terörle Mücadele Kanununun 29 Haziran’da Meclis Genel Kurulunda kabul edilip, 17 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanmasını takip eden günlerde terör olayları hız kesmedi, aksine daha da arttı. Son günlerde meydana gelen terör olaylarında 30 güvenlik görevlisi şehit olurken, 21 güvenlik görevlisi yaralandı.

TMK'nın Mecliste kabulünden bu yana geçen 40 gün zarfında meydana gelen terör olayları, kanun çıkmadan önce kamuoyundan, sivil örgütlerden ve AB mahfillerinden gelen “Özgürlükleri kısıtlayan kanunlarla terör önlenemez, güvenlik sağlanamaz, aksine terörü daha da azdıracak bir ortam oluşturulur” uyarılarını haklı çıkarır nitelikte.

Astsubayı evinde şehit ettiler

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, evinde terör örgütü üyelerinin silahlı saldırısına uğrayan astsubay başçavuş Levent Çevik şehit oldu, oğlu ağır yaralandı. Oğlunun şehit olduğu haberini alan İbrahim Çevik de kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Operasyon dönüşü pusu

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde operasyondan dönen askerî konvoya terör örgütü PKK militanlarınca ateş açılması sonucu 1 astsubay ile 2 er şehit oldu, 4 asker de yaralandı.

PKK’dan mayın tuzağı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde terör örgütü PKK tarafından yola yerleştirilen mayın patladı. Patlama sonucu, bir geçici köy korucusu şehit oldu.

Tabur Komutanı binbaşı şehit oldu

Bingöl’ün Genç ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince yerleştirilen mayının patlaması sonucu İl Jandarma Komutanlığı Harekât Taburu Komutanı Binbaşı Adil Karagöz şehit oldu. Patlamada, Yarbay Hayati Aydın ve Uzman Çavuş Hüseyin Kılınç’ın yaralandı. Bingöl’de teröristler tarafından görev yaptığı karakola düzenlen silahlı saldırı sonucu Uzman Çavuş Özkan Öztürk, şehit oldu. Bingöl’ün Genç İlçesinde teröristlerin döşediği mayın uzaktan kumandayla patlatmaları sonucu astsubay Kâzım Faydacı ile bir asker şehit oldu. Olayda 5 asker de yaralandı. Tunceli’ye bağlı Dinar Deresi bölgesinde, terör örgütü PKK üyesi bir grup terörist tarafından güvenlik güçlerine açılan ateş sonucu çıkan çatışmada bir er şehit oldu.

Bitlis’te mayın faciası

Bitlis merkeze bağlı İçgeçit köyü yakınlarında askerî aracın geçişi sırasında mayın patladı. 5 asker şehit olurken 4 asker de yaralandı. Siirt’’in Eruh ilçesine bağlı Dağdüşü köyü Yassıdağ bölgesinde çıkan çatışmada, 7 er ve erbaş ile 1 geçici köy korucusu şehit oldu.

Tezkeresi elindeydi

Hakkari’de terhis olan askerleri taşıyan helikoptere PKK örgütlerince ateş açılması sonucu er Hüseyin Ay şehit oldu. Van-Başkale karayolunda, 19 Temmuzda akşam saatlerinde yol kesen terör örgütü PKK üyelerine yönelik Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 20-21 Temmuz tarihlerinde Çalya Yaylası bölgesinde sürdürdüğü operasyonlarda, Uzman Çavuş Süleyman Danacı şehit oldu, 3 asker yaralandı. Operasyonda 4 terörist silahlarıyla birlikte ele geçirildi.

Teröristler karakolları hedef aldı

Bingöl’ün Genç ilçesi, Van’ın Özalp ve Batman’ın Gercüş ilçelerinde jandarma ve polis karakollarına teröristlerce saldırı düzenlendi. Polis memuru Serdar Özkılınç olay yerinde şehit oldu, bir polis memuru ile bir uzman çavuş yaralandı. Tunceli ise merkez Cumhuriyet Mahallesindeki Şehit Cemalettin Özdemir Polis Karakoluna teröristler tarafından yapılan silahlı saldırıda, 1 polis memuru yaralandı. Şırnak’ın İdil ilçesinde, caddede yürümekte olan İdil Emniyet Amirliğinde görevli polis memurları Mehmet Yardımcı ve Sait Bal silahlı saldırı sonucu şehit edildi

Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde teröristlerce bırakılan bombanın imhası sırasında meydana gelen patlamada bir polis memuru şehit oldu. Batman’da terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda özel harekata mensup polis memuru Erkan Serdar Sallar şehit oldu.

YENİ ASYA / İSTANBUL

09.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Özgürlüklerde 84. sıradayız

  40 günlük bilanço

  İşsizliği düşüremedik

  “Şiddete son” seferberliği

  Selimiye hayran bırakıyor

  Konyalı imam: Hakkımı aramaya devam edeceğim

  Sıcak hava büyük fırsat

  Gülle iyileşiyor

  Bakanlık istemeyince Rice’a soruşturma açılamadı

  Arınç, Filistinli parlamenterlerin serbest bırakılmasını istedi

  İsrail'e kitlesel tepki şart

  İsrail çevrenin de katili

  Maganda yine düğünde

  Genelkurmay önünde gözaltı

  Dostluk Grubundan bir istifa daha

  Ağar: Terör yeni saldırı evresine girdi

  Haladan şehide: Kalk ve şaka yaptım de...

  Başoğlu: Türkiye artık ABD’yi beklememeli

  Şırnak’ta 8 terörist teslim oldu

  Öğretmenlik başvuruları bugün başladı

  2 köy daha kuduz sebebiyle karantinada

  Emniyet, 9 bin 500 polis memuru alacak

  Batman’ın gönüllü doktoru

  Şiddete dâvet etmeyen düşünce yasaklanamaz

  İstanbul sağlıklı şehir olacak

  MEB’de e-burs dönemi

  Tarihî yaya metroları bakımda

  Hac kesin kayıtları başladı

  Kandilli’ye Prof. Altay atandı

  Doktorlar’dan “İsrail’i durdurun” kokartı

  Radyoda İsrail karşıtı yayın

  Af Örgütü “ateşkes” dedi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004