Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Devler ligine ilk adım

D. KİEV - FENERBAHÇE Günün ilk maçı Dinamo Kiev ile Fenerbahçe arasında oynanacak. Maç Kiev Valery Lobanovskiy Stadı’nda Saat 19.00’da başlayacak. Maçı Slovenya Futbol Federasyonundan Darko Ceferin yönetecek. Ceferin’in yardımcılıklarını Andrej Kokolj ve Milan Kogej yapacak. Karşılaşmada dördüncü hakem olarak da Robert Krajnc görev alacak. Maçı Kanal D naklen yayınlayacak.

ANELKA KADRODA

Fenerbahçe, Dinamo Kiev ile bu akşam yapacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçı için

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gelirken, sarı-lacivertli kafilede, son 2 resmi maçta sakatlığı nedeniyle kadroya alınmayan Nicolas Anelka da yer aldı.

FENER'İN 121. MAÇI

Fenerbahçe, bu akşam Avrupa kupalarındaki 121. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 120 maçta 37 galibiyet, 16 beraberlik ve 67 yenilgi aldı. Rakip fileleri toplam 134 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde ise 212 gol gördü. Fenerbahçe, Dinamo Kiev maçıyla birlikte Avrupa kupalarında ilk kez bir Ukrayna takımı ile karşı karşıya gelecek.

5’İN PEŞİNDE

Fenerbahçe, Dinamo Kiev’i elerse, 5. kez Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılacak. 1996-1997, 2001-2002, 2004-2005 ve 2005-2006 sezonlarında Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Fenerbahçe, sadece 1 kez de ön eleme turunu geçemediği için ‘’Devler Ligi’’ne giremedi.

G. SARAY - M. BOLESLAV

Günün ikinci maçı ise Galatasaray ile Çek Cumhuriyeti’nin Mlada Boleslav takımları arasında Ali Sami Yen Stadı’nda oynanacak. Saat 21.45’te başlayacak olan karşılaşmayı Avusturya Futbol Federasyonundan Konrad Plautz yönetecek. Plautz’un yardımcılıklarını Egon Bereuter ve Gorgon Wojciech yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Fritz Stuchlik.

ÖN ELEMELERDE RAHAT

Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne en fazla katılan takımlar arasında yer alan Galatasaray, ön elemelerde bugüne dek rakiplerine hiç elenmezken, oynadığı toplam 20 müsabakada da yenilgi yüzü görmedi ve her defasında grup maçlarına katılmayı başardı. Ön elemelerde bugüne dek toplam 20 maç yapan Galatasaray, bunlardan 16’sını kazanmayı başarırken, yalnızca 4’ünde sahadan beraberlikle ayrıldı.

18 GALİBİYET, 32 MAĞLUBİYET

Son iki sezondur yaşadığı düşüş nedeniyle bir sezon Avrupa kupalarına hiç katılamayan, geçen sezon ise UEFA Kupası 1. turunda Norveç’in Tromsö ekibine elenen sarı-kırmızılı ekip, yeniden Avrupa Şampiyonlar Ligi kapısına dayanırken, Devler Ligi’nde toplam 9 kez grup maçlarında yer alırken, 68 maç yapmayı başardı. Elde ettiği toplam 18 galibiyete karşılık 32 mağlubiyet alan Galatasaray, 18 maçta ise rakipleriyle yenişemedi. Ayrıca, oynadığı 68 maçta rakip ağları 66 kez havalandıran ‘’Cim Bom’’, kendi kalesinde ise 103 gole engel olamadı.

BOLESLAV İLK KEZ

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında bu akşam Galatasaray ile karşılaşacak Çek temsilcisi Mlada Boleslav, tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına bu sezon katıldı.

REBROV: ZOR OLACAK

Bir dönem Fenerbahçe’de de oynayan Dinamo Kiev’li Sergey Rebrov, bu akşamki maç ile ilgili yorumunda, “Fenerbahçe güçlü ve büyük bir takım. Eğer Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istiyorsak, Fenerbahçe engelini geçmemiz gerekiyor. Her şey sahada belli olacak” dedi.

ÇEKLERLE 4. EŞLEŞME

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Çek takımlarıyla 4. kez eşleşti. Sarı-kırmızılı ekip, bundan önce Çek takımlarıyla 3 kez eşleşmiş ve oynadığı toplam 6 karşılaşmada, 2 galibiyet, 3 yenilgi alırken, 1 kez de eşitliği bozamamıştı.

09.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Devler ligine ilk adım

  Appiah'tan şaşırtıcı açıklama

  Kayseri’nin hedefi deplasmanda galibiyet

  Jefferson kadrodan çıkarıldı

  Yattara: Kendimi affettireceğim

  “12 Dev Adam G. Kore yolcusu

  Basketbol fikstürü çekildi

  Eşref Apak piste çıkıyor

  Mirsad Fener’de

  Zenga: Hata yapmak istemiyoruz

  Vestel’in gözü Trabzon’da

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004