Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

BM İsrail’e teslim

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, BM kararından memnun olduğunu ve kararın, İsrail’in askerî operasyonuna “hak verdiğini’’ söyledi. Peres, “Askerî baskı olmadan diplomatik anlaşma sağlayamazdık. BM kararı İsrail’i haklı çıkarıyor ve Hizbullah’ın saldırgan olduğunu, kaçırılan askerleri teslim etmesi gerektiğini belirtiyor. BM’den elde edebileceğimizin hepsini aldık’’ dedi. İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Muttaki de Güvenlik Konseyi kararının tek taraflı olduğunu ve sadece İsrail’e hizmet ettiğini bildirdi.

İsrail’in önceki gece BM’nin kabul ettiği karara rağmen Lübnan’da başlattığı ‘’geniş kara harekatının’’ haftalarca sürebileceği bildirildi. İsrail Hükümet Sözcüsü Avi Pazner, Lübnan’da dün sabah başlattıkları geniş çaplı saldırıların ne zaman biteceğinin belli olmadığını söyledi. Pazner, “Bu operasyonun gayesi Hizbullah’ın, İsrail’in kuzeyine füze atmasını önlemektir. Operasyonun herhangi bir zaman sınırı yoktur” şeklinde konuştu.

Kuzey bölgesi harekat dairesi başkanı İsrailli general Alon Friedman, dün sabah radyoda konuşurken, erken saatlerde başlatılan kara taarruzunun ‘’haftalarca sürebileceğini ve Litani ırmağının karşı yakasını da kapsayabileceğini’’ söyledi.

İsrailli general, ‘’Bu, tedrici şekilde yapılacak bir harekât. Birkaç günlük ilk aşamada bölgeyi kontrol altına alırız, ikinci aşamada ise bölgeyi temizleriz. Temizlik günlerce, hatta haftalarca sürebilir’’ dedi. General, ‘’Gerekirse Litani ırmağının karşısına da geçeriz’’ diye konuştu.

BM’nin Lübnan’da ateşkes çağrısı yapan kararı onaylamasının ardından genişletilmiş kara harekatına başlayan İsrail Lübnan sınırından 11 kilometre içeri girdi. Hizbullah İsrail askerlerine pusu kurulduğunu ve birkaç askerin öldürüldüğünü iddia etti. Lübnanlı güvenlik yetkilileri, bir İsrail birliğinin Lübnan sınırından 11 kilometre içerideki Handuriye köyüne vardığını bildirdi. İsrail savaş uçakları, BM Güvenlik Konseyi’nin Lübnan’la ilgili kararı onaylamasından sonra Lübnan’ın kuzey ve güneyinde sivilleri vurmaya devam etti. Lübnan’ın Sesi radyosu başkent Beyrut’un 120 kilometre kadar kuzeydoğusundaki dağlık Akkar kenti ile güneydeki Sur kentinde bazı hedeflere hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

/ KUDÜS

13.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Olmert: Teşekkürler Bush

  BM İsrail’e teslim

  Gül: Lübnan’a asker gönderebiliriz

  Önyargılar, Türkiye’yi tanımamaktan

  MOSSAD’ın kehanetleri

  Türkiye lider olsun

  Lübnan elçisi: Türk askeri çatışmaya girmesin

  İsrail’e sessiz kalan onlarla yargılanacak

  Barış için semah döndüler

  Keyfî saldırı, bir istifa daha getirdi

  Genç iş adamları yeni seçim sistemi istedi

  Her şeylerini kaybettiler

  İKÖ, 'Bilge Kral'ın mezarına saldırıyı kınadı

  677 hakim ve savcı görevinde yükseldi

  Kabin basıncı düşen uçak havaalanına döndü

  Aşırı sıcaklara dikkat!

  Baba-oğul yanarak can verdi

  Kimlik göstermeyen askerler polislerle tartıştı

  Vatandaş derdine BİMER'de çâre arıyor

  Meslekî eğitimde işbirliği

  Manşetimiz takdir topladı

  “Etobur örümcek” zararsız

  Gelibolu’da çöp temizliği

  Köye 300 yıl sonra yol geldi

  Hükümet okulları satacak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004