Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Nokta dergisine ‘günlük’ baskını

Andıç ve darbe günlüğünü sayfalarına taşıyan Nokta dergisine polis baskın düzenledi. Sorularımızı cevaplayan derginin editörü Alper Görmüş dergi binasına yapılan polis baskınının Nokta Dergisinin habercilik çizgisinde herhangi bir değişikliğe yol açmayacağını ifade etti.

‘’2004 yılında AK Parti’ye darbe planlandı’’ haberiyle gündeme gelen Nokta dergisinin Bakırköy’deki merkezine, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından baskın düzenlendi. Polis, binaya tüm giriş-çıkışları kapattı. Ekiplerin andıç soruşturması ile ilgili delil aradıkları da ifade edildi.

Bina önünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Nokta Dergisi Muhabiri Ahmet Şık, aralarında mali şube polislerinin de bulunduğu çok sayıda polisin, binaya girdiklerinde kendilerine ‘Genelkurmay Başkanlığı’nın yürüttüğü bir soruşturma çerçevesinde Ankara’dan gelen bir talimatla Bakırköy Savcılığı’nın verdiği izinle arama yaptıklarını söylediklerini belirti. Şık, “Bizi toplantı odasında tuttular. ‘Telefonla konuşmayın!, Bir yere haber vermeyin!’ dediler. Yazdıklarımız birilerini ürküttü galiba. Biz yalan hiçbir şey yazmadık” dedi.

Basın mensuplarının “İçeride ne aradılar?” şeklindeki sorusunu da cevaplayan Ahmet Şık, “Hiçbir fikrim yok. Bütün binayı arıyorlar. Laptop ve bilgisayarlara el koydular” dedi. “Ne aradıklarını kendileri söyledi mi?” şeklindeki soruya da, “Herhalde darbe planı arıyorlar” diye cevap verdi.

Görmüş: Haberimizin arkasındayız

Yeni Asya’ya konuşan derginin editörü Alper Görmüş, polis baskınının Nokta Dergisi’nin habercilik çizgisinde herhangi bir değişikliğe yol açamayacağını ifade etti. Görmüş, “Biz yaptığımız haberin sonuna kadar arkasındayız, doğruluğuna da inanıyoruz. Polis baskını ile de bundan sonraki sayılarımızda gazetecilik anlayışımızda bir değişiklik olmayacak. Bütün ülkenin bilmesi gerekenleri yazmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Alper Görmüş bu aramadan bir sonuç çıkmasını beklemediklerini çünkü ellerinde yasalarca suç teşkil edecek herhangi bir şey olmadığını da sözlerine ekledi.

Derginin muhabirlerinden Aydın Albayrak ise polis baskınına çok şaşırdıklarını ve hiç beklemedikleri anda birden sivil ve resmi kıyafetli polislerin apar topar baskınına uğradıklarını söyledi. Daha sonra bir salonda toparlanıp bir süre bekletildiklerini ve ardın da dışarı çıkabildiklerini belirten Albayrak, “Kendimizi potansiyel suçlu gibi hissettik. Çok sert bir muamele olmadı ama daha usulünce gelinebilirdi” dedi. GÖZDAĞI OPERASYONU MU? Nokta dergisine baskın, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri tarafından da tepkiyle karşılandı.Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), ‘’Nokta Dergisinde yapılan polis incelemesinin Basın Yasası’nın açık hükümlerine göre yasal dayanaktan yoksun olduğunu’’ bildirirken, Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, ‘’Askeri savcılıktan kaynaklandığı bildirilen bir emirle Nokta dergisinin merkez ofisine baskın yapılması, bu ülke gerçeklerini iyi bilen herkes için düşündürücüdür.Çünkü bu baskının sadece sözüyle değil özüyle de yasalara uygun olması gerekir. Aksi halde kabul edilemez bir durum söz konusu olur’’ açıklamasında bulundu Özgür-Der Genel Başkanı Hülya Şekerci de, yaptığı açıklamada, “Hiç şüphesiz bu polis baskını akla daha vahim sorular da getirmekte: Acaba Nokta dergisine yönelik bu tavırla militarist zihniyete ve uygulamalara karşı bir duyarlılık oluşturma çabalarının bastırılması, sindirilmesi mi hedefleniyor?” dedi. İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’ndin yapılan açıklamada ise baskın “basına gözdağı” olarak değerlendirildi. Açıklamada, şöyle denildi: “Nokta dergisine yönelik baskın, hiçbir şart ve koşulda kabul edilemeyecek bir baskı ve sindirme operasyonudur. İnsan hakları Derneği İstanbul Şubesi olarak; Nokta dergisine yönelik baskını, basın özgürlüğüne yönelik bir sindirme ve gözdağı verme çabalarını bir parçası olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz.”

Umut YAVUZ / İSTANBUL

14.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nokta dergisine ‘günlük’ baskını

  Gerginlik ideolojik amaçlı

  Üniversiteler milletle barışmalı

  Tahriklere dikkat

  Hukukçular: Cumhurbaşkanlığı seçimleri mahkemeye gitmez

  Gerilim lobisi kaybetti

  Büyükanıt'a suç duyurusu

  Öğrenciye ‘miting tehdidi’

  İHL çözülür, yeter ki geri adım atılmasın

  YÖK statüsünü koruma derdinde

  Balkanlara Mevlânâ çıkarması

  Kalpazanlıkta artış var

  Konya’da zincirleme kaza

  Ünlü bilimadamı: Evet, Allah var

  Kozan barajında susuzluk

  Yenilenebilir enerji, hayal değil, gerçek

  Gençlerden atık pil projesine tam destek

  Sosyal markete öğrenci desteği


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004