Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gerilim lobisi kaybetti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın daha sert açıklama yapmasını bekleyenler hayal kırıklığına uğradı. Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, aynı gazetenin yazarlarından Emin Çölaşan’ın, Büyükanıt’ın açıklamalarından tatmin olmadığını söylediğini aktardı. Yeni Şafak’tan Mehmet Ocaktan ise, “gerilim lobisinin son umudunu da yitirdiğini” yazdı.

Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ın 1.5 saat süren basın toplantısını değerlendirdi. Özkök, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün kendini arayarak aynı gazetenin yazarlarından Emin Çölaşan’ın Büyükanıt’a “Başbakan Hilmi Özkök Paşa’ya ‘hocam’ diye hitap ederdi. Siz böyle bir hitabına maruz kaldınız mı?” sorduğu sorusunda duyduğu rahatsızlığı dile getirdiğini söyledi. “Başbakan hiçbir zaman bana ’Hocam’ diye hitap etmedi” diyen Özkök’ün kendisinden bunun düzeltilmesi istiğini kaydeden Ertuğrul Özkök, daha sonra Başbakan’ın Basın Danışmanı Akif Beki’nin arayıp aynı şeyleri söylediğini belirtti.

Bu soruyu da Emin Çölaşan’a sorduğunu ifade eden Ertuğrul Özkök, şöyle devam etti:

“ ‘Niye sormayayım ki’ dedi. Ben, ‘Peki Büyükanıt’ın sözlerinden çok tatmin olmadığın için mi bu soruyu sordun’ diye ısrar edince de, ‘Tabii kî olmadım. Ama başka ne desin ki’ dedi.” Ertuğrul Özkök, önceki gün dikkatle izlediği Büyükanıt’ın, 3 haftadır yazdığı çizgide konuştuğunu ifade ederek, “Demokratik bir ülkenin genelkurmay başkanı nasıl konuşursa, o da aynısını yaptı. Herkesin merak ettiği soruya verdiği ve daha da önemlisi vermediği cevapların anlamı şudur: ‘Biz Cumhurbaşkanlığı seçimine müdahil olmayız. Ama beklentimiz şudur: Anayasa’nın sadece sözüne değil özüne de sadık olsun.’ Büyükanıt, en provokatif soru olan ‘türbanla’ ilgili konuda bile konuşmamaya özen gösterdi. Bence çok da doğru yaptı. Dün (önceki gün) de yazdığım gibi, gerginlik mimarlarını belki biraz düş kırıklığına uğrattı ama Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerindeki şüphe şalını tamamen çekip attı” dedi.

“Darbecilerin hayal kırıklığı”

Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu da Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’ın basın toplantısı gerek zamanlaması gerek vaat ettiği içerik itibariyle Türkiye’yi iki gün boyunca heyecanlandırdığını belirterek, şöyle dedi:

“Heyecan kimileri açısından ‘askeri çıkış endişesi’, kimileri açısından ise ‘askeri müdahale beklentisi’nden kaynaklanıyordu. Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar, gerginlik ve tartışmalar veri alınırsa, korkulan gerçekleşmedi… Hatta, tam tersine basın toplantısı ‘askerin hareket alanına ilişkin sınırlar’ı ortaya koydu. Ordunun cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde geri planda duracağını vurgulaması bu toplantının en önemli mesajı, en önemli tarafıydı… Ordunun seçim sürecine müdahalesini bekleyenlerin hayal kırıklığı büyük oldu.

Bir süredir köşesinde halk adına sorular sorup, asker adına yanıtlar veren, dünkü toplantıda ‘tarihi bir ana şahitlik edeceğini’ okurlarına duyuran Emin Çölaşan bu duruma açık ve tipik örnektir…”

Aynı gazeteden Mehmet Ocaktan ise, “Büyükanıt’ın sözleri, başta CHP lideri Deniz Baykal olmak üzere cumhurbaşkanlığı seçiminde bütün umutlarını askere bağlamış olan bazı kesimleri hayal kırıklığına uğratacak ama, cumhurbaşkanını belirleyecek tek makam Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Kısacası, ‘gerilim lobisi’nin son umudu da bitmiş oldu” diye yazdı

Yeni Asya / İSTANBUL

14.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nokta dergisine ‘günlük’ baskını

  Gerginlik ideolojik amaçlı

  Üniversiteler milletle barışmalı

  Tahriklere dikkat

  Hukukçular: Cumhurbaşkanlığı seçimleri mahkemeye gitmez

  Gerilim lobisi kaybetti

  Büyükanıt'a suç duyurusu

  Öğrenciye ‘miting tehdidi’

  İHL çözülür, yeter ki geri adım atılmasın

  YÖK statüsünü koruma derdinde

  Balkanlara Mevlânâ çıkarması

  Kalpazanlıkta artış var

  Konya’da zincirleme kaza

  Ünlü bilimadamı: Evet, Allah var

  Kozan barajında susuzluk

  Yenilenebilir enerji, hayal değil, gerçek

  Gençlerden atık pil projesine tam destek

  Sosyal markete öğrenci desteği


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004