Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gerginlik ideolojik amaçlı

STK’lar cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde herkesi millet iradesine saygılı olmaya çağırıyor. Cumhurbaşkanının hangi usulle seçileceğinin anayasada açık bir şekilde ortaya konulduğunu söyleyen Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Necmi Sadıkoğlu, “Şu anda yapılan tartışmalar, çıkartılan gerginlikler sun'î ve ideolojik amaçlıdır” dedi. Adaylardan kimin seçileceğine TBMM’nin karar vereceğini vurgulayan Sadıkoğlu, milletin değerleriyle barışık bir cumhurbaşkanının seçileceğine inandıklarını ifade etti.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Necmi Sadıkoğlu, “Devletin olmazsa olmaz ana unsuru millettir. Herkes milletin iradesine ve hukuka saygılı olmak zorundadır” dedi.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşunu çatısı altında bulunduran Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Fishane Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya TGTV mensubu çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katılırken, hazırlanan ortak metni TGTV Başkanı Necmi Sadıkoğlu okudu.

Cumhurbaşkanının hangi usulle seçileceğinin Anayasada açık bir şekilde ortaya konulduğunu söyleyen Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Necmi Sadıkoğlu, “Şu anda yapılan tartışmalar, çıkartılan gerginlikler sunî ve ideolojik amaçlıdır” dedi. Demokratik hukuk devletinde önemli olanın, milli iradenin egemenliği olduğunu ifade eden Sadıkoğlu, “Devletin olmazsa olmaz ana unsuru millettir. Herkes milletin iradesine ve hukuka saygılı olmak zorundadır” şeklinde konuştu. Anayasanın 96. maddesinde toplantı nisabının 184 olarak belirlendiğini hatırlatan Sadıkoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi için ayrıca bir toplantı nisabı öngörülmediği halde 367 sayısının gerekliliğini ileri sürmenin dayatma ve zorlama olduğunu söyledi.

Adaylardan kimin seçileceğine TBMM’nin karar vereceğini vurgulayan Sadıkoğlu, milletin değerleriyle barışık bir cumhurbaşkanının seçileceğine inandıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bugün yapılacak mitingle ilgili göndermelerde de bulunan Sadıkoğlu, “Bazı odakların ülkemizin demokratik, ekonomik ve sosyal kazanımlarını tehlikeye düşürecek şekilde darbe çığırtkanlığı yapmaları ülke menfaatlerine zarar vermektedir. Hukuka aykırı bir şekilde halkı tahrik edecek beyanlarla, çağrılarla, sokak gösterileriyle cumhurbaşkanı seçilemez” sözleriyle konuşmasını sürdürdü. Sadıkoğlu, herkesin TBMM’nin alacağa karar saygılı olması gerektiğinin altını çizdi.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

14.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nokta dergisine ‘günlük’ baskını

  Gerginlik ideolojik amaçlı

  Üniversiteler milletle barışmalı

  Tahriklere dikkat

  Hukukçular: Cumhurbaşkanlığı seçimleri mahkemeye gitmez

  Gerilim lobisi kaybetti

  Büyükanıt'a suç duyurusu

  Öğrenciye ‘miting tehdidi’

  İHL çözülür, yeter ki geri adım atılmasın

  YÖK statüsünü koruma derdinde

  Balkanlara Mevlânâ çıkarması

  Kalpazanlıkta artış var

  Konya’da zincirleme kaza

  Ünlü bilimadamı: Evet, Allah var

  Kozan barajında susuzluk

  Yenilenebilir enerji, hayal değil, gerçek

  Gençlerden atık pil projesine tam destek

  Sosyal markete öğrenci desteği


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004