Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Üniversiteler milletle barışmalı

Akademik Dayanışma Araştırma ve Geliştirme Vakfı Başkanı ve Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, üniversitelerin halkın değerleriyle çatıştığını söyledi. Üniversitelerin halkla iletişim kuramadığını ifade eden Aksoy, “Halkla iletişim kuramayan üniversitelerin, çok partili demokratik hayata geçilmesinin ardından, halkın tercihleriyle seçilen Meclis ve hükümetlerle, halkla çatıştıkları gibi çatışmaya başlamışlardır” şeklinde konuştu.

Osmanlının son dönemlerinde medreselerde başlayan verimsizliğin, Cumhuriyet döneminde üniversitelerde de devam ettiğini ifade eden Aksoy, “Üniversitelerin toplumun değerlerleriyle pozitif bilimler arasında bir çatışma alanı olarak kabul edilme yanılgısı ve buna taassup derecesinde inanılması, üniversiteleri bilimden ve toplumdan uzaklaştırmıştır. Hatta halkla, halkın değerleri ve halkın seçimleri ile çatışır bir konuma çekilmiştir” dedi.

Aksoy, üniversitelerin halkla iletişim kuramadığını ifade ederek, “Halkla iletişim kuramayan üniversitelerin, çok partili demokratik hayata geçilmesinin ardından dahi, halkın tercihleriyle yönetimde yer alan millî meclis ve onun emrindeki devlet yetkilileriyle halkla çatıştıkları gibi çatışmaya başlamışlardır” diye konuştu.

Bugün yapılacak olan mitinge üniversite rektörlerinin destek olmasının üniversitelerin geleneği haline geldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Aksoy, şöyle devam etti:

“Bu halkın değer ve seçimlerine çatışır duruma çekilmesi çabasının bir tezahürüdür. Bu kabul ve anlayışı günümüzde devam ettirmek artık imkansız hale gelmiştir. Değişim ve yenilenme kaçınılmazdır. Üniversitelerimiz bunun sıkıntısını çekmektedir. Toplum değerleriyle çatışma üzerinden kendini var eden üniversiteler başarısızlığa mahkumdur. Mahalli kültürle uzlaşan üniversitelere en önemli örnek Oxford’dur. Oxford şehri bugün üniversitesiyle anılmaktadır. Üniversitelerin acilen, halkla olan iletişimlerini masaya yatırıp, özeleştiri yapması gerekiyor.”

İbrahim DOĞRU / ANKARA

14.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nokta dergisine ‘günlük’ baskını

  Gerginlik ideolojik amaçlı

  Üniversiteler milletle barışmalı

  Tahriklere dikkat

  Hukukçular: Cumhurbaşkanlığı seçimleri mahkemeye gitmez

  Gerilim lobisi kaybetti

  Büyükanıt'a suç duyurusu

  Öğrenciye ‘miting tehdidi’

  İHL çözülür, yeter ki geri adım atılmasın

  YÖK statüsünü koruma derdinde

  Balkanlara Mevlânâ çıkarması

  Kalpazanlıkta artış var

  Konya’da zincirleme kaza

  Ünlü bilimadamı: Evet, Allah var

  Kozan barajında susuzluk

  Yenilenebilir enerji, hayal değil, gerçek

  Gençlerden atık pil projesine tam destek

  Sosyal markete öğrenci desteği


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004