Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Demokrat Hanımlar



Bir oluşum olarak 8 Mart 2002’de yola çıkan, 2005 Haziran’ından itibaren de bir dernek çatısı altında birleşen Demokrat Hanımlar faaliyetlerini sürdürüyor. Amaçlarını “temelde tüm insan haklarına, özelde ise inanç ve ifade özgürlüğünün bir yansıması olan başörtüsüne getirilen kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik kamuoyu oluşturmak” olarak açıklayan dernek mensupları, bu doğrultuda 5 yıldan beri aydınlar, siyasiler, medya mensupları ve sivil toplum temsilcilerine ziyaretler gerçekleştirdi. Başörtüsü yasağının kalkmasına yönelik kampanyalar düzenledi. Gündemi takip ederek gerekli görülen zamanlarda basın açıklamalarında bulundu.

Hiçbir ayırım yapmadan her kesimden siyasetçiye, aydına, STK mensubuna, baskı grubu temsilcisine, kanaat önderlerine gitmeye ve kendilerini anlatmaya özen gösteren Demokrat Hanımlar, yasaklar ve baskılar karşısında sundukları çözüm yollarını kamuoyuyla paylaştılar.

Bu ziyaretler kapsamında; 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ruşen Çakır, Nevval Sevindi, Mehmet Altan, Nilgün Cerrahoğlu, İskender Pala, Etyen Mahcupyan, İlnur Çevik, Ahmet Şık, Gila Benmayor, Cüneyt Ülsever, Nazlı Ilıcak, Ak-Der Başkanı Havva Kaplan, İHD temsilcisi Av. Eren Keskin ile görüşüldü. CHP ve MHP İstanbul İl Başkanlıklarını da ziyaret eden grup görüşülen herkeste olumlu izlenimler bıraktı. Bu görüşmeler, orijinal ve farklı bulunarak pekçok basın-yayın organında haber ve yorum olarak yer aldı.

Demokratik değerlerin, insan hakları kavramının, kanun önünde eşitlik gibi temel ilkelerin evrensel anlamları ile anlaşılması ve hayata geçirilmesi yönünde duyarlılığı ve özlemi olan herkese ulaşmaya çalışan, çeşitli yaş ve meslek gruplarına mensup kişilerden oluşan Demokrat Hanımlar, dernek bünyesinde eğitim faaliyetleri de gerçekleştiriyor.

***

On üç bininci sayı

21 Şubat 1970 tarihinde yayın hayatına atılan Yeni Asya, 37. yıldönümünde, 13 bininci sayıya ulaşmanın sevincini yaşıyor. Özellikle darbe dönemlerinde keyfî baskılara ve uzun süreli kapatmalara maruz kalmasına rağmen, yayın hayatı boyunca ilke edindiği tavizsiz yayıncılık anlayışıyla hak ve hürriyetlerden yana bir duruş sergileyen gazetemiz, okuyucularının desteğiyle bugünlere geldi. Yakın tarihin önemli dönüm noktalarını teşkil eden olaylar karşısındaki tavrımız ve pek çoğu gündem oluşturmuş manşetlerimiz, birtakım şerli planların bozulmasına ve müsbet gelişmelere kapı açtı.

“Vatan sathını bir mektep yapmak” üzere yola çıkan Yeni Asya’nın, Risâle-i Nurlardan aldığı ölçü ile, teşhis ve değerlendirmelerdeki isabetini, dik duruşunu, yeterli olmayan trajına rağmen müessiriyetini zaman tasdik ediyor. Yeni Asya’nın geniş çevreler üzerinde bıraktığı izlenim “En katî fazîlet odur ki, düşmanları dahi o fazîletin tasdikine şehadet etsin” sırrına iyi bir örnektir.

Biz şuna bütün ruhumuzla inanıyoruz ki her yazı, çizgi, yorum ve manşetimiz duâ hükmüne geçiyor ve manevî âlemde bir tesir icra ediyor. Nice binli sayılara birlikte erişmek temennisiyle...

***

Sağlık sayfası

A’dan Z’ye sağlık konularının yer alacağı müstakil bir sağlık sayfamız bundan böyle haftada bir sizlerle olacak. Sayfada çeşitli hastalıkların teşhis ve tedavi yöntemleri yanında, fıtrî yaşayışla sağlıklı bir hayat arasındaki ilişkiler de ele alınacak. Çağımızın getirdiği psikolojik bunalımların sebep ve sonuçlarının tahlil edileceği yazılarda, özellikle koruyucu hekimlik ve tıbb-ı Nebevî üzerinde de durulacak. Sık rastlanan soruların da cevap bulacağı sayfamız, ağırlıklı olarak Ankara’da öğrenim gören bir grup tıbbîyeli tarafından hazırlanacak.

***

Vcd’ler beğenildi

Kupon neşrine 1 Haziran’da başladığımız Namaz ve Dua seti okuyucularımız tarafından beğenildi. Sûreler, Namaz Öğreniyorum ve Cevşen başlıklı üç cd’den oluşan set yeni abone olan okuyucularımıza peşinen veriliyor. Asya Prodüksiyon sorumlusu Dursun Özsoy, orijinal bir filmin yapım aşamasındaki süreçlerin her bir vcd için ayrı ayrı yaşandığını belirterek, titiz bir çalışmanın ürünü olan bu setin görsel kalitesi ve muhtevasıyla güzel bir yaz hediyesi olacağının altını çizdi.

Hepinize iyi haftalar diliyoruz.

05.06.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (01.01.2007) - Bayram ve Uhuvvet

  (25.12.2006) - Okuyucu desteği

  (18.12.2006) - 28 Şubat hukuku

  (11.12.2006) - Medya ve Yeni Asya

  (04.12.2006) - Muhabbet kervanı

  (27.11.2006) - Fikir gazetesi

  (20.11.2006) - Çocuk kitapları

  (13.11.2006) - Yeni hediyemiz görgü kitabı

  (06.11.2006) - Toplantının ardından

  (30.10.2006) - Toplantı haftası

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004