Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Okuyucu desteği



28 Şubat hukukunun uzantısı bir anlayışla, gazetemiz genel yayın müdürü Kâzım Güleçyüz’ün emekli bir orgeneral hakkında yazdığı yazı dolayısıyla tazminata mahkûm edilmesi geniş kesimlerce yadırgandı. Bir çifte standart örneği olarak tarihe geçecek olan Yargıtay’ın bu kararını okuyucularımız da taraflı bularak tepki gösterdiler.

İzlediği tavizsiz yayın çizgisi ile, hak bildiği dâvâda gerçekleri dile getirmekten çekinmeyen gazetemize destek veren okuyucularımız, bir kez daha sahibiyet şuurunu gösterdiler. Bize güç ve onur veren bu maddî-manevî destek için herkese teşekkür ediyor, duygularımıza tercüman olan bir mektubu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

“Merhaba Kâzım Ağabey,

Hakkınızda açılıp Yargıtay’ca—maalesef—tasdik gören dâvânızla (aslında ben buna dâvâmızla demek istiyorum) ilgili olarak bir süredir mesaj yazmak istiyordum, ancak bu güne nasipmiş sanırım. Size bu hususta, gazetemizde yazılanlar dışında diyebileceğim bir şey yok. Herkes görevini yapıyor, kaderin verdiği rolü oynuyor. Bizlere de müsbet hareket ve hukuk içerisinde mücadele düşüyor. Zaten bu yapılmaya çalışılıyor. Sizin hakkınızda (hakkımızda) verilen bu karar aslında daha öncesinden 15 civarında açılan dâvâlar sebebiyle yıldırma ve hatta “bitirme” harekâtının bir uzantısı hükmünde. Yazılarınızda geniş olarak bahsettiğiniz üzere niyet belli zaten. Aslında bunun ifade ettikleri gibi olmadığını kendileri de, cümle âlem de biliyor.

Tashih-i karar aşamasında da müsbet bir sonuç çıkmaması halinde, AİHM’e gidileceğini dâvâ vekiliniz Turgut Bey açıklamıştı. Cenâb-ı Hak bu dâvâyı da hayırlara vesile etsin.

Bize tuzak kurmaya, yok etmeye çalışanlar hakkındaki “Hayrü’l-Makirin” olan Cenâb-ı Hakkın hikmetini bilmiyoruz. Ancak şunu biliyoruz ki, “El-hakku ya’lu ve la yu’la aleyh.” Hak her zaman ve sonuçta üstün olacaktır. Bizlere düşen, kaderin bu hissesini ve cilvesini bilerek sabırla tekabül ve tevekküldür. İnşallah bunu en a’zam mertebede yapabilenlerden oluruz. Daha önceki fırtınalarda da Cenâb-ı Hakkın yardımıyla ufak tefek sıyrık ve yara-bere ile atlattığımız gibi, bu meselenin de hayırlı bir şekilde sonuçlanması hakkında Rahmet-i İlâhiye’den ümidimiz nihayetsizdir.

Hikmet-i Hüda olarak sanırım—çok şükür ki—devlet yardımı almayan ve kendi yağıyla kavrulan bir yayın grubu olarak böylesi maddî hususlarda sıkıntılar çektiğimizi başta zatınız olmak üzere, bu gönül ve yürek seferberliğini yürüten ağabeylerimizin malûmudur. Bizler de bunu zaman zaman hissediyoruz. Mevlâ elbette bir yerlerden sebep halk ederek hazine-i gaybiyesinden gönderiyor. Bu dâvâda icra safhasında hüküm gereği olan miktar tediye edileceğinde biz de mütevazi bir katkıda bulunmak isteriz.

Cenâb-ı Hak hepimizin yâr ve yardımcısı olsun.” H. B.- Ankara

Bu arada, destekleri için ASDER Genel Başkanı Adnan Tanrıverdi ve Mazlum-Der İstanbul Şubesi Başkanı Mustafa Ercan’la TV-5’e de teşekkür ederiz.

***

Umut Yavuz bayramda Irak’ta

Dış gezilerdeki hareketlilik sürüyor. Dış haberler birimimizin faal elemanlarından Umut Yavuz, 2003 yılından beridir ABD’nin önderliğindeki koalisyon güçlerinin işgali altında bulunan savaş bölgesi Irak’a gidecek.

İHH İnsanî Yardım Vakfı’nın dâvetlisi olarak bölgeye gidecek ve Kurban Bayramını orada geçirecek olan arkadaşımız, özellikle Türkiye’yi yakından ilgilendiren Musul, Kerkük ve Erbil bölgelerinde gazetemiz adına bulunacak. Oluk oluk kanın aktığı, işgalin iç savaşa dönüşme sinyali verdiği bu talihsiz coğrafyada yaşayan Müslümanlara yardım elini uzatan vakfın çalışmalarını yerinde görecek olan Yavuz, gezi dönüşü izlenimlerini bizlerle paylaşacak.

***

Nokta’ya tebrikler

Bediüzzaman Said Nursî’yi konu alan geçen haftaki sayısında gösterdiği hakperest yaklaşımı dolayısıyla Nokta dergisini kutluyoruz. Alper Görmüş yönetiminde yeniden yayın hayatına atılan Nokta son sayısında, Bediüzzaman Said Nursî ile Nazım Hikmet’in Ermeni meselesindeki görüşlerini kapağına taşıdı. Said Nursî’nin Münâzarât adlı eserindeki ifadelerinden yola çıkılarak yapılan çalışmada ana tema olarak, “Ona kulak verilseydi Ermeni meselesi olmazdı” denildi. Nokta’ya, yeni yayın hayatında başarılar dilerken, ilk sekiz sayısında öne çıkardığı demokrat çizgisini sürdürmesini diliyoruz.

Hepinize hayırlı haftalar.

25.12.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (18.12.2006) - 28 Şubat hukuku

  (11.12.2006) - Medya ve Yeni Asya

  (04.12.2006) - Muhabbet kervanı

  (27.11.2006) - Fikir gazetesi

  (20.11.2006) - Çocuk kitapları

  (13.11.2006) - Yeni hediyemiz görgü kitabı

  (06.11.2006) - Toplantının ardından

  (30.10.2006) - Toplantı haftası

  (23.10.2006) - Bayramlar ve Bediüzzaman

  (16.10.2006) - Yeni kitaplar

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004