Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Yeni hediyemiz görgü kitabı



6 yılı aşkın bir zamandır kesintisiz devam eden kültür hizmetimizin son halkası bir görgü kitabı. Yeni Asya Neşriyat tarafından hazırlanan “Medenî Davranışlar Ve Sosyal Yaşantı-Görgü Kuralları” adlı eser, geçen hafta da kısaca değindiğimiz gibi beş bölümden meydana geliyor.

“İnsan ve sosyal davranışları” isimli ilk bölümde; insanın sosyal boyutu ve sosyal davranışların dayanakları üzerinde duruluyor. “İnsan ve görünüm”de sosyal yaşantıda dış görünüşün önemi ve dikkat etmemiz gereken hususların püf noktaları nazara veriliyor. Üçüncü bölüm olan, “İletişim”de ise toplumda insanın çevresi ile iletişiminde dikkat etmesi gereken konular anlatılıyor. Özellikle bu bölümde ‘İletişim araçları nelerdir ve verimi arttırmak için nasıl kullanılması gerekir?’ sorularına çok yönlü cevaplar aranıyor. “Davranışlar” başlığı altında; toplumsal yaşayışta insan davranışlarına genel olarak bakılarak; iyi ve kötü davranışların sebep olduğu olumlu/olumsuz durumların tahlilleri yapılıp, toplum katmanları arasındaki olması/olmaması gereken davranışlardan örnekler sunuluyor.

“Aile” adlı beşinci bölümünde; yakın ilişkiler içerisinde olan ailedeki fertlerin davranışları kapsamlı olarak ele alınarak, özellikle çocuk eğitimi konusunda geniş bir perspektifle rehberlik hizmeti veriliyor.

Dört yüz sayfalık eser, toplum hayatında yer alan insanın fıtrî hayat tarzı Sünnet ışığında ele alınmış. Kitapta verilen bilgilerin uygulanabilirliğini sağlamak için de, bölüm sonlarında sorulara yer verilmiş ve böylelikle konuların zihinde kalıcı olması hedeflenmiş.

Kupon neşrine 1 Aralık’ta başlanacak eserin ‘saha çalışmaları’nda kullanılacak örnek baskıları ile özel tanıtım materyalleri büro ve temsilciliklerimize önümüzdeki günlerde ulaştırılacak. Ayrıca radyo ve TV’lerde reklâmları yayınlanacak.

***

Küçük Sözler seslendiriliyor

Yeni Asya Prodüksiyonun Risâle bazlı seslendirme çalışmaları devam ediyor. Şu an baskı aşamasında olan çalışma Küçük Sözler’i de öncekiler gibi M. Ali Erdem Özkan seslendiriyor.

Geçen ay satışa sunulan Hastalar Risalesi ile ilgili bir dinleyicimizin yorumu ilginç: “Komşumuzun hasta bir çocuğu vardı. Çok dua ediyor, ziyaret ediyorduk. O gün arabada Hastalar Risâlesinden dinlediğim bir cümle bakış açımın ve tavrımın değişmesine sebep oldu.”

Risâle-i Nur’un okunması ve dinlenmesi dış dünyanın yıkıcı tesirleri ile örselenen ruh ve duygularımıza bir nev’i terapi imkânı sağlarken, sesli ve görüntülü yayınlar da okumaya vaktim yok diyenlere önemli bir fırsat sunuyor.

Küçük Sözler; iki cd ve iki kaset halinde hazırlandı. Bediüzzaman Hazretlerinin hayatta iken bizzat kendisinin neşrettirdiği Küçük Sözler, Risâle-i Nur Külliyatı’ndan Sözler isimli eserin ilk 9 Söz’ü, 21. Söz’ün 1. Makam’ı, 14. Söz’ün Hatimesi ve İşârâtü’l-İ’câz’dan ibadetle ilgili bir bölümü ihtiva eder. Bu bölümlerde işlenen başlıca konular ise şunlar:

Bismillah kelimesinin her hayrın başı olması, bütün varlıkların kendi dilleriyle Besmeleyi vird edindikleri; insanın iman ve küfür ile iç ve dış dünyasının aldığı şekil; ibadetin mânâsı, ferdin dünya ve ahiret saadetini temin etmesi; namazın mânâsı, kârlı bir ahiret ticareti oluşu, belirli beş vakte tahsisinin hikmeti; kalb, ruh ve lâtifelerin mânevî bir gıdası olan namazın insana usanç vermemesi gerektiğine dair ikazlar; Cenâb-ı Hakk’ın insana emaneten verdiği cihaz ve duyguları yine Onun yolunda kullanmak gerektiği ve bunun nasıl olacağı; Allah’a ve ahirete imanın kazandırdığı dünya ve ahiret saadeti, dinsizliğin insanı nasıl bedbaht bir mahlûk haline getirdiği, vs...

Bu cd’de bunlar gibi çok ince ve nurlu hakikatlerin tatlı anlatımlarını bulacaksınız.

***

Pazarlamacı istihdamı

4 Kasım tarihinde gerçekleştirilen sonbahar dönemi umumî temsilciler toplantısında görüşülen gündem maddelerinden birisi de pazarlamacı yetiştirilmesi ve bünye içerisinde ihtiyaç duyulan yerlerde istihdamı idi. Sunulan teklife göre, YASEM tarafından bir aylık eğitime tabi tutulacak adaylar, daha sonra 23 bölgede profesyonel pazarlamacı olarak görevlendirilecek. Teklifin hayata geçirilmesi için Yeni Asya A.Ş. ile YASEM ortak bir çalışma başlattı. Temsilcilerimizin de bölgelerinde bu doğrultuda proje geliştirmeleri istendi.

Hepinize hayırlı haftalar dileğiyle...

13.11.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (06.11.2006) - Toplantının ardından

  (30.10.2006) - Toplantı haftası

  (23.10.2006) - Bayramlar ve Bediüzzaman

  (16.10.2006) - Yeni kitaplar

  (09.10.2006) - Emirdağ Lâhikası da çıktı

  (02.10.2006) - Ramazan fırsatı

  (25.09.2006) - Dua ayına dua kitabı

  (18.09.2006) - Büyük Dua Kitabı

  (11.09.2006) - Ramazan’a güzel bir hediye

  (04.09.2006) - Kurullar toplandı

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habip FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004