Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

SON TEKLİFE “EVET”

AB ile fiilî müzakerelerin başlamasına Rumların çıkardığı engel AB Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyinde aşıldı. Dönem başkanı Avusturya’nın Rum yönetimine sunduğu son öneri kabul edildi. Bunun üzerine AB Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyi toplantısında AB’nin müzakerelere ilişkin ortak tutum belgesine onay verildi. Böylece, Türkiye ile müzakerelerin ilk başlık olan “bilim ve araştırma” faslıyla başlamasının önü açılmış oldu.

AB Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyi toplantısında, AB'nin müzakerelerle ilgili ortak tutum belgesine eklenen bazı ifadelerle fiili müzakerelerin yolu açıldı. Belgede, Gümrük Birliği ve Ek Protokol içinde olmak üzere Ortaklık Anlaşması gereklerinin yerine getirilmesinin önemi vurgulandı. Bu konuda sorumlulukların yerine getirilmemesi halinde bütün müzakere sürecinin etkileneceği kaydedilen belgede, ''AB, bu çerçevede 21 Eylül 2005 tarihinde Kıbrıs ile ilgili yayınladığı deklarasyona atıfta bulunuyor'' denildi.

Belgede, gelişmeler çerçevesinde gerektiği takdirde fiili müzakerelerin başlatılacağı bilim ve araştırma faslına geri dönebileceği belirtiliyor.

Belgenin Türk yetkililerin bilgisine sunulduğu öğrenildi. Böylece, Türkiye ile müzakerelerin ilk başlık olan “bilim ve araştırma” faslıyla başlamasının önü açılmış oldu.

Avusturya, AB’nin müzakerelere ilişkin ortak tutum belgesinde sorun çıkaran Kıbrıslı Rumlara yerel saatle 13’e (TSİ 14.00) kadar süre vermişti.

AB Dönem Başkanı Avusturya’nın Pazar akşamından beri Rumları iknaya çalıştığı, bu çabalara Yunanistan’ın da katıldı, Rumların ise uzun süre direndiği belirtildi.

Medya tarama masasında

Bu arada, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) katılım müzakerelerinde 10. başlık olan bilgi toplumu ve medyayla ilgili tanıtıcı tarama toplantısı başladı. AB Komisyonu’nda iki gün sürecek toplantıda elektronik haberleşme, elektronik ticaret, elektronik imza, medyaya yönelik AB programları, televizyon yayıncılığı, internet hızı ve güvenliği, internet telefonu ve telekomünikasyon sektöründe rekabet gibi konularda topluluk müktesebatı anlatılacak. Aynı başlıkta Türkiye’deki ilgili yasal düzenlemelerin ve müktesebata uyumun ele alınacağı ayrıntılı tarama toplantısı 13-14 Temmuzda yapılacak.

AB Komisyonu, bilgi toplumu ve medya konusunda son yıllarda yaptığı reformlarla Türkiye’nin müktesebata önemli ölçüde uyum sağladığını kabul ederken, telekomünikasyon piyasasının daha fazla rekabete açılmasını, telekomünikasyon kurumunun güçlendirilmesini, farklı dil ve lehçelerdeki televizyon yayınlarının daha özgür olmasını, Avrupa Konseyi’nin Siber Suç Konvansiyonunun imzalanmasını ve elektronik ticaretle ilgili yasal düzenlemeler yapılmasını istiyor.

/ LÜKSEMBURG

13.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Pazarlıklar son âna kadar sürdü

  SON TEKLİFE “EVET”

  Zihniyet değişimi takvimle olmaz

  Kaynak’ın iddiası: Bush’la çatışan Soros, Erdoğan’ın yanında

  Yetimler coşturdu

  Yeni bir yağışlı hava geliyor

  ÖNDER gazetecileri dâvâ ediyor

  Zamma ek ders yok

  DİSK’ten hükümete zincirli protesto

  Meclis 30 Haziran’da tatile giriyor

  CHP’li Değer: Türkiye’de metrekareye 1 çete düşüyor

  Hastaneler depreme karşı güçlendiriliyor

  Zabıtalar da trafik cezası kesebilecek

  Koçak: Disipline sevk edilmem sürpriz oldu

  Ecevit’in durumunda gelişme yok

  Başesgioğlu: En önemli önceliğimiz yoksulluk

  Küçük ressam yetimler için atölye açacak

  Sessizlerin yeni dili Tanrıverdi

  ‘Sağlıklı süt için’

  Sigaradan uzak durun

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004