Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Zihniyet değişimi takvimle olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB Komisyonunun hazırladığı takvimin, şu anda aynen çalıştığını ifade ederek, “Bu takvimde herhangi bir aksama yok. Zihniyet değişimi bir takvim ile gerçekleşmez” dedi.

Erdoğan, Hırvatistan’a hareketinden önce bir gazetecinin, AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn’in de reformlarda yavaşlama olduğu şeklinde açıklamasını değerlendirmesini istemesi üzerine şunları kaydetti:

‘’Bu soruya iki yaklaşımla yanıt vereceğim. Bunlardan bir tanesi Sayın Rehn bunları neye dayanarak söylüyor? Bunu anlamakta zorlanıyorum. AB Komisyonu olarak kendilerinin hazırlamış oldukları takvim, şu anda aynen çalışmaktadır. Bu takvimde herhangi bir aksama yok. Bunu takvim noktasında söylüyorlarsa burada ciddi bir yanlış var. Uygulamayla ilgili böyle bir düşünceleri varsa, bu bir zihniyet değişimidir. Bunu baştan bu yana söyledik. Bu zihniyet değişimi bir takvim ile gerçekleşmez. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir şey olmadı. AB’nin hangi şu anda üye olmuş ülkesinde, uyum yasaları ile uygulama belirlenen takvim içerisinde olmuş? Mümkün değil. Şu anda uyum yasasıyla ilgili bizim herhangi bir takvimde aksamamız var mı? Yok... Şu anda müzakere süreci öncesi taramayı yapıyoruz, taramayla alâkalı olarak takvimde bir aksama var mı? Yok. Şu anda bir defa tanıtıcı tarama gerçekleşti. 18 tane ayrıntılı tarama gerçekleşti. Bunların hepsi belirlenen takvim ne ise aynen bu şekilde sürüyor. Uygulama denince, uygulamada zaten belirlenmiş bir takvim yok. Bizim öyle verilmiş bir sözümüz de yok. Bu bir zihniyet değişimidir. Tabii ki bu zaman alacaktır. Ama biz samimiyetle bütün gayretimizi ortaya koymak suretiyle bu süreci de işletiyoruz’’

Sürecin tıkanması halinde ne yapılacağı sorusuna da Erdoğan, ‘’Yeni politikalar üretiriz’’ karşılığını verirken, aynı gazetecinin, ‘’AB’den vaz mı geçiyorsunuz?’’ sözleri üzerine de, ‘’Bakın o çok farklı bir şey, bu farklı bir şey. İngiltere’nin AB üyeliğine girişi sürecini inceleme zahmetinde bulunursanız, orada buna benzer olayları çok göreceksiniz’’ dedi.

/ ANKARA

13.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Pazarlıklar son âna kadar sürdü

  SON TEKLİFE “EVET”

  Zihniyet değişimi takvimle olmaz

  Kaynak’ın iddiası: Bush’la çatışan Soros, Erdoğan’ın yanında

  Yetimler coşturdu

  Yeni bir yağışlı hava geliyor

  ÖNDER gazetecileri dâvâ ediyor

  Zamma ek ders yok

  DİSK’ten hükümete zincirli protesto

  Meclis 30 Haziran’da tatile giriyor

  CHP’li Değer: Türkiye’de metrekareye 1 çete düşüyor

  Hastaneler depreme karşı güçlendiriliyor

  Zabıtalar da trafik cezası kesebilecek

  Koçak: Disipline sevk edilmem sürpriz oldu

  Ecevit’in durumunda gelişme yok

  Başesgioğlu: En önemli önceliğimiz yoksulluk

  Küçük ressam yetimler için atölye açacak

  Sessizlerin yeni dili Tanrıverdi

  ‘Sağlıklı süt için’

  Sigaradan uzak durun

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004