Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Küçük ressam yetimler için atölye açacak

Küçüklüğünden beri resim yapmayı çok sevdiğini anlatan sekiz yaşındaki Fatma Esra Güler, “Babamlarla konuştuk, yetim arkadaşlarım için ne yapabiliriz diye düşündük ve yaptığım resimleri satarak onlara yardım etmeye karar verdik” dedi.

Resimlerinden birisiyle Öz-Kur Bir’in düzenlediği yarışmada 1.’lik ödülü, bir başka resmiyle de Gonca Dergisi’nden Mansiyon ödülü alan Esra adını “Minikler Atölyesi” koymayı düşündüğü bir yer açmak istediklerini de aktardı. Burada yapacağı resimlerin gelirlerini yetimlere göndereceğini söyleyen Esra, “Resimlerden kazandığımız para Irak’taki bir Müslüman kardeşime ulaştırıldığında ben çok mutlu olacağım” dedi. Büyüyünce anaokulu ve resim öğretmeni olmak istediğini söyleyen Esra’nın resimleri İHH adına gerçekleştirilen kermeslerde sergilenebilecek ve satılabilecek.

İHH, Türkiye’nin liderliğini hatırlattı

Sergi öncesinde yetimler onuruna Feshane Kültür Merkezi’nin bahçesinde bir kahvaltı da verildi. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın misafiri olarak İstanbul’da bulunan on beş ülkenin yetimlerinin yanısıra Türkiye’den işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı kahvaltıda konuşan, Filistin Beit-Hanoun Belediye Başkanı Dr. Muhammed Nazek El Kafarna, “İHH böyle bir programla Müslüman yetimlere kucak açmış, Türkiye’nin bir zamanlar hem İslâm âlemi hem de Arab âleminin liderliğini yaptığını hatırlatmıştır. İnşallah tekrar aynı liderlik konumuna gelecektir” dedi.

Irak Ulusal Meclis Üyesi Dr. Ömer Abdüssettar da İslam’da yetimlere yardıma verilen önemi hatırlatarak, “Peygamberimiz de yetimdi, yetimlerin babasıydı ve yetimlere bakanların Cennette kendisine komşu olacağını buyurmaktadır. Yetimlerimize yaptığı bu yardımlar ve güzel işler için İHH İnsanî Yardım Vakfı’na çok teşekkür ediyorum. Bütün ümmetten önce böyle bir şenlik yaptılar, biz de ahirette onlara şahitlik edeceğiz” dedi. 2. Uluslararası Çocuk Buluşması’nı ‘Küçük İslâm Konferansı’ olarak isimlendiren Abdüssettar, “İnşallah bu çocuklarımız gelecekte büyük konferanslar yapacak” şeklinde konuştu.

/ İSTANBUL

13.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Pazarlıklar son âna kadar sürdü

  SON TEKLİFE “EVET”

  Zihniyet değişimi takvimle olmaz

  Kaynak’ın iddiası: Bush’la çatışan Soros, Erdoğan’ın yanında

  Yetimler coşturdu

  Yeni bir yağışlı hava geliyor

  ÖNDER gazetecileri dâvâ ediyor

  Zamma ek ders yok

  DİSK’ten hükümete zincirli protesto

  Meclis 30 Haziran’da tatile giriyor

  CHP’li Değer: Türkiye’de metrekareye 1 çete düşüyor

  Hastaneler depreme karşı güçlendiriliyor

  Zabıtalar da trafik cezası kesebilecek

  Koçak: Disipline sevk edilmem sürpriz oldu

  Ecevit’in durumunda gelişme yok

  Başesgioğlu: En önemli önceliğimiz yoksulluk

  Küçük ressam yetimler için atölye açacak

  Sessizlerin yeni dili Tanrıverdi

  ‘Sağlıklı süt için’

  Sigaradan uzak durun

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004