Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yetimler coşturdu

İHH İnsanî Yardım Vakfı’nın dâvetlisi olarak Türkiye’de bulunan yetim çocuklar, önceki gün eski adı My Showland olan İstanbul Gösteri Merkezi’nde düzenledikleri programla büyük küçük herkesi duygulandırdılar.

Kimi savaşta, kimi depremde, kimi imkânsızlıklar içinde babasını yitiren on beş ülkenin yetimleri İstanbul’da buluştu. Bosna, Pakistan, Endonezya, Burkina Faso, Etiyopya, Filistin, Irak, Çeçenistan, Sudan, Makedonya gibi ülkelerden gelen yetimleri biraraya getiren 2. Ulusulararası Çocuk Buluşması önceki gün İstanbul Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti. Programın açılışında konuşan İHH İnsanî Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, geçen yıl Türkiye’ye gelen yetim çocuklardan birinin, Türkiye hakkında ‘Türkiye’yi annem gibi buldum’ sözünü hatırlatarak, “Biz herkese anne ve baba şefkatini gösterecek potansiyeli taşıyoruz. Onlar Türkiye’den aldığı şefkati kendi ülkelerine taşıyacaklar. Onun için bu sempozyuma çok önem veriyoruz. Buradan çıkacak sonuçlar dünyadaki yetim çalışmaları için değil, Türkiye için de çok önemli. Yetimlerin velisi Allah’tır. Eğer bir evde yetim gözyaşı varsa o eve rahmet en az iner ya da hiç inmez” dedi.

“Türkiye’yi annem gibi buldum”

Bu programda yetim Peygamberin ümmetini, ümmetin yetimleriyle buluşturduklarını vurgulayan Bülent Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti, “Tüm yetimler bizim. Bu nedenle böyle bir program yaptık. Amacımız yetimlere yardımda Türkiye’nin merkez ülke olarak kabul görmesi. Peygamber Efendimizin de üç yetimi büyüten kişi sabaha kadar namaz kılan, oruç tutan kişi gibi sevap alır. Cennette iki parmağın birbirine yakınlığı gibi bana kardeş olur diyor. Bu nedenle Peygamberin kardeşi olmak isteyenler yetimleri düşünmek zorundadır”

Filistinli Hüda da İHH’nin himayesinde

Dünyanın birçok yerinde yetimlerin sayısının artmakta olduğunun da altını çizen Yıldırım, “Doğal afetlerden daha çok emperyalizmin bombaları veya katliâmları bu yetimleri çoğaltmıştır. Biz yetimlerimize sahip çıkmazsak organ mafyaları, diğer art niyetli insanlar, misyonerlik çalışması yapanlar onlara el atacaktır. Herkesi vicdanıyla başbaşa bırakıyoruz” dedi. Konuşmasında, ailesi Gazze’de İsrail askerleri tarafından öldürülen Hüda adlı kızı gözetim altına aldıklarını ve 18 yaşına kadar himaye edeceklerini de belirten Yıldırım, Türkiye’deki bütün sivil toplum kuruluşlarını da yetimler için birlikte çalışmaya dâvet etti.

Yıldırım’ın konuşmasının ardından sırayla sahneye gelen çocuklardan bazıları ülkelerine has danslardan, şiirlerden, ilâhilerden örnekler sundu. Sanatçı Ömer Karaoğlu’nun da bir konser verdiği program, çocukların hep birlikte sahnede yaptıkları duâ ile son buldu.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

13.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Pazarlıklar son âna kadar sürdü

  SON TEKLİFE “EVET”

  Zihniyet değişimi takvimle olmaz

  Kaynak’ın iddiası: Bush’la çatışan Soros, Erdoğan’ın yanında

  Yetimler coşturdu

  Yeni bir yağışlı hava geliyor

  ÖNDER gazetecileri dâvâ ediyor

  Zamma ek ders yok

  DİSK’ten hükümete zincirli protesto

  Meclis 30 Haziran’da tatile giriyor

  CHP’li Değer: Türkiye’de metrekareye 1 çete düşüyor

  Hastaneler depreme karşı güçlendiriliyor

  Zabıtalar da trafik cezası kesebilecek

  Koçak: Disipline sevk edilmem sürpriz oldu

  Ecevit’in durumunda gelişme yok

  Başesgioğlu: En önemli önceliğimiz yoksulluk

  Küçük ressam yetimler için atölye açacak

  Sessizlerin yeni dili Tanrıverdi

  ‘Sağlıklı süt için’

  Sigaradan uzak durun

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004