Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak’ta yine onlarca ölü

Irak’taki şiddet olaylarında onlarca kişi öldü. Irak’taki güvenlik kaynakları, başşehir Bağdat’ın Mansur semtinde pazar yerinde yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu en az 10 kişinin öldüğünü, 25 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Irak polisi, Bağdat’ta Şiiler’in çoğunlukta olduğu Sadr Kent semtinde bomba yüklü aracın havaya uçurulmasıyla 5 kişinin öldüğünü, 19 kişinin de yaralandığını belirtti. ABD ordusu, 9 Haziran’da Bağdat’ın 180 kilometre güneyindeki Divaniye kasabasında bombalı saldırıda yaralanan bir ABD askerinin öldüğünü duyurdu. Bağdat’ın kuzeyindeki Balad kasabasında bomba yüklü 2 aracın patlaması nedeniyle en az 5 kişi öldü, 26 kişi de yaralandı. Bağdat’ın 45 kilometre güneyindeki Suveyre’de polis, aralarında 10 yaşındaki bir erkek çocuğun da olduğu, 9 kişinin cesedini nehir kenarında buldu.

Irak’taki El Kaide’nin lideri Ebu Musab El Zerkavi’nin ABD ordusu tarafından öldürüldüğü Bakuba yakınlarındaki Haşimiye’de, ABD askerlerinin düzenlediği saldırıda 7 militan ve 2 çocuk öldü. Bağdat’ta Sünniler’in çoğunlukta olduğu Dora semtine düzenlenen havan saldırısında 4 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı. Bağdat’ın kuzeyindeki Tikrit şehrinde silâhlı kişiler bir polisi öldürdü. Bağdat’ın 180 kilometre kuzeyindeki Beyci kentinde, kimliği belirsiz bir kişinin cesedi bulundu.

Bağdat’ta sanayi işçilerini taşıyan otobüsün hedef alındığı bombalı saldırıda 6 işçi ölürken, 12’si de yaralandı. Irak’ın kuzeyindeki Kerkük kentinde yola döşenen bombanın patlaması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Silahlı kişiler, Kerkük-Tikrit yolunda 2 sivili vurarak öldürdü.

/ BAĞDAT

14.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’den bir katliam daha

  Irak’ta yine onlarca ölü

  Hamaney’den işbirliği çağrısı

  Sünnî ulemadan uyarı geldi

  20. kamikaze saldırıya yetişememiş

  Filistin'de kargaşa

  İngiltere Karadağ'ı tanıdı

  Guantanamo kapatılsın

  Saakaşvili Rusya'ya gitti

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004