Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Okullar halka açılacak

Eğitimin sona ermesi ile birlikte atıl duruma düşen okullar vatandaşlara açılacak. Okulların açık veya kapalı spor alanlarından mahalleli gençlerin faydalanması sağlanacağı gibi çeşitli kültürel aktiviteler için okulların salonları kullanılabilecek.

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2005-2006 eğitim öğretim yılının değerlendirildiği ve okul müdürlerinin katıldığı toplantı Çukurova Üniversitesi’nde yapıldı.

Adana şehir merkezindeki 385 ilköğretim okulu ve lisenin müdürünün katıldığı toplantıya katılan Vali Cahit Kıraç, müdürlere okulları halka açın çağrısı yaptı.

Eğitimdeki sorunların öncelikli olarak çözülmesi için çalıştıklarını ve bunu yaparken de gerek bakanlık imkânlarını gerekse hayırseverlerin katkısını kullandıklarını aktaran Vali Kıraç, bin 500 dersliğin daha gelecek eğitim yılında hizmete sunulacağını söyledi.

Adana’nın ÖSS sınavlarında 19., Ortaöğretim Kurumları Sınavları sonucunda da 26. sırada yer aldığını vurgulayan Kıraç, eğitimde başarı için gereken ne tedbirler varsa hepsini yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Kıraç, okul müdürlerinden okulları halka açmalarını da isteyerek, “Okulmunuzu kıskanmayın. Okulun velinin, öğrencisi olan veya olmayan vatandaşın olduğunu unutmayın. Okulu eğitim dönemi dışında da vatandaşla paylaşın. Sizin kendi plan ve programınızı aksatmayacak şekilde spor alanlarınızı mahallenin gençlerine, çocuklarına açın. Okul ancak bu şekilde sahiplenilir. Eğitim bitti okul kapalı demeyin” dedi.

Geçmişte aynı yerde 5 yılını dolduran 78 okul müdürünün görev yerlerini değiştirdiklerini ve hatırlatan Kıraç, böyle bir uygulamayı marjinal verimliliği artıkmak için yaptıklarını, yeri değişen bazı müdürlerin mahkeme kararı ile eski yerine geri döndüğünü de söyledi.

Eğitimde fiziki yapının yanı sıra çağın gerektirdiği bilgisayarı bilgi teknolojileri sınıfı kurarak okullara soktuklarını vurgulayan Kıraç, müdürlerden bu sınıfları hırsızlığa karşı korumalarını da istedi.

Geçtiğimiz günlerde bir okulun bilgisayar sınıfına giren hırsızların amaçlarına ulaşmadan yakalandığını hatırlatan Kıraç, “Emniyet birimleri ile işbirliği yaparak size teslim edilen kıymetli evraklarla birlikte okulun değerli eşyalarının korunmasını sağlayın. Yaz döneminde okullardaki bilgisayarların konulduğu gibi gelecek eğitim öğretim yılına aktarılmasını sağlayın.” şeklinde konuştu.

/ ADANA

14.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sıcak paracılardan yeni faiz baskısı

  Sivil denetim sağlanmalı

  Reformların yavaşlaması dostlarımızı da zora sokar

  Rehn: Süreç iyi gidiyor

  Sorumlu Rumlar

  Düşünce hâlâ özgür değil

  “Tarihî” yazı 13 yıl önce zorla yazdırıldı

  Mazlum-Der Başkanı: TMK geri çekilsin

  Arınç: Onurlu çıkışımız sürecek

  Ankara gerekli çabayı göstermeli

  Rektör Aras’tan yasak savunması

  Levent Karagülle, Türkiye’ye iade edildi

  Şener: Hükümet reformlarda kararlı

  Kutuplaşmalar zarar veriyor

  ‘Danıştay üyelerini hedef gösterme’ dâvâsı başladı

  Mezuniyet törenleri ahlâka uygun olsun

  Okullar halka açılacak

  Mahalli web sitelerinden, turizme destek

  ÖSS heyecanı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004