Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail’in gözü döndü

KUDÜS - İsrail Altyapı Bakanı Binyamin Ben Eliezer, İsrail’in Filistin’de iktidarda bulunan Hamas hükümetinin bakanlarının yarısını kaçırabileceğini söyledi. İsrailli bir askerin Pazar günü kaçırılmasının ardından açıklamada bulunan güvenlik kabinesi üyesi Eliezer, askerî radyoya verdiği demeçte, ‘’Eğer adam kaçırmalara başlayacaksak, İsrail kolayca Gazze’ye girip sorunsuzca Filistin hükümetinin yarısını kaçırır’’ ifadesini kullandı.

Bu arada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Başbakan İsmail Haniye’yi uyararak, ‘’Kaçırılan İsrail askerine zarar gelirse İsrail seni hedef alır’’ dedi. Merkezi Londra’da bulunan El Hayat gazetesi, Abbas’ın, önceki akşam bir araya geldiği Haniye’yi, İsrailli askerin kaçırılması ve sonrasında gelinen durum sebebiyle eleştirdiğini yazdı.

Abbas’ın, askere zarar gelmesi halinde İsrail’in, Haniye ile birlikte Hamas hükümetinin Dışişleri Bakanı Mahmud Zahar ve İçişleri Bakanı Said Sayam’ı da hedef alacağı uyarısında bulunduğu belirtildi. İsrailli askeri kaçıranlar, İsrail hapishanelerindeki kadın ve çocuk mahkûmların serbest bırakılmasını istiyor. Ancak İsrailli üst düzey yetkililer buna yanaşmıyor. Filistinli silâhlı gruplar, şartları kabul edilmedikçe kaçırılan İsrailli askerin serbest bırakılmayacağını açıkladı.

Halk Direniş Komiteleri sözcüsü Ebu Abir yaptığı açıklamada, “Askerin alıkoyulması devam edecek. Biz askerin, düşmanın ulaşamayacağı bir yerde olduğundan eminiz. Bizim isteklerimiz çok açık; İsrail hapishanelerindeki kadın ve çocukların serbest bırakılması” diye konuştu.

Öte yandan, İsrailli askeri yetkililer, Gazze Şeridi’nden 4 Filistin roketinin İsrail topraklarına düştüğünü, 4 kişinin hafif yaralandığını kaydetti.

/ KUDÜS

28.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’in gözü döndü

  Filistin tedbir alıyor

  ABD Büyükelçisinden PKK itirafı

  Hollanda’dan sahtekârlığa büyük ödül

  İngiliz Müslümanlar polise güvenmiyor

  ABD: Gül arabulucumuz değil

  2 Amerikan, 2 İngiliz askeri öldü

  İsrail Türkiye’den yardım istedi

  Saddam Anfal’dan da yargılanacak

  Nakşibendi türbesinde Kur’ân ve duâ sesleri

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004