Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD: Gül arabulucumuz değil

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Adam Ereli, nükleer programından endişe edilen İran’ın müzakerelere dönmesi için Türkiye’nin aracılık yapması önerisine karşılık, ‘’İran’ın müzakerelere dönmesi için zaten kurulmuş olan bir kanal var, o da AB’nin dış politikadan sorumlu yetkilisi Javier Solana ve İran’ın baş nükleer müzakerecisi Ali Laricani arasında’’ cevabını verdi.

Ereli, Türkiye’nin bu meselede aracılık etmesi yönünde bizzat Laricani’nin sözlerinin bulunduğunun hatırlatılması üzerine, ‘’Türkiye’nin aracılığıyla ilgili bir şey duymadım. İran’ın müzakerelere dönmesi için zaten kurulu bir kanal var, o da AB’nin dış politikadan sorumlu yetkilisi Javier Solana ve İran’ın baş nükleer müzakerecisi Ali Laricani arasında’’ cevabını verdi.

Bu arada, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün İran ziyareti sırasında ‘’doğru yerde durduğuna ve uluslararası toplumla aynı doğrultuda mesajlar ilettiğine emin olduğunu’’ söyledi.

Türkiye’nin İran konusundaki tavrının ‘’çok güçlü ve net’’ olduğunu ifade eden Wilson, ABD’nin de aralarında bulunduğu uluslararası toplumun İran’dan beklentilerinin bilindiğini kaydetti.

İran’ın yaklaşımını değiştirmesi gerektiğini, nükleer programına son vermesi, uluslararası kurumlarla işbirliği yapması ve müzakerelere katılmasının istendiğini ifade eden Wilson, ‘’Eminim ki, Dışişleri Bakanı Gül’ün ziyaretinde ilettiği mesajlar da bu yönde olmuştur. Türkiye’nin uluslararası toplumla aynı doğrultuda, doğru yerde durarak mesaj verdiğine eminim’’ diye konuştu.

/ WASHINGTON

28.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’in gözü döndü

  Filistin tedbir alıyor

  ABD Büyükelçisinden PKK itirafı

  Hollanda’dan sahtekârlığa büyük ödül

  İngiliz Müslümanlar polise güvenmiyor

  ABD: Gül arabulucumuz değil

  2 Amerikan, 2 İngiliz askeri öldü

  İsrail Türkiye’den yardım istedi

  Saddam Anfal’dan da yargılanacak

  Nakşibendi türbesinde Kur’ân ve duâ sesleri

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004