Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngiliz Müslümanlar polise güvenmiyor

İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesi tarafından yaptırılan anketin sonuçları, ülkede yaşayan Müslüman toplumun polise olan güvenini yitirdiğini ortaya koydu.

Anket sonuçlarına göre, özellikle başkentte yaşayan Müslümanlar Londra Emniyet Genel Müdürü Ian Blair’e hiç güvenmiyor. The Guardian, 7 Temmuz saldırılarından sonra bir Brezilyalı elektrik teknisyeninin yanlışlıkla vurularak öldürülmesi ve ay başında Forest Gate’te bir eve yapılan baskında yakalanan iki kişiden birinin göğsünden vurulması gibi olayların polise olan güveni zedelediğini yazdı. Ankete katılan Müslümanların yüzde 57’si, polisin baskınları sırasında karşısında kimin olduğunu bilmeden aşırı güç kullanmasını yanlış bulduğunu söyledi. Müslümanların yüzde 54’ü de Londra Emniyet Müdürünün istifa etmesi veya görevinden alınması gerektiğini belirtti.

Bu arada, ankette yer alan sorular halkın geneline de yöneltildi ve halkın yüzde 74’ü, polisin baskınlarda gerekirse silâh kullanabileceğini, görev başındaki memurların kendilerini ve toplumu korumak zorunda olduğunu savundu.

İstatistikler bu konuda gayet karanlık bir tablo çiziyor. Müslümanlar bugün İngiltere’de diğer bütün inanç gruplarından daha kötü konutlarda yaşıyor. Eğitim ve öğrenim oranı daha düşük ve sağlık durumları kendi yaş gruplarındaki diğer topluluklarla kıyaslandığında daha kötü. İngiltere’deki en kalabalık Müslüman toplumları olan Pakistan ve Bangladeşliler arasında işsizlik çok yüksek ve yoksulluk sınırının altında olanların oranının en yüksek olduğu toplumlar, yine bunlar” ifadelerine yer verdi.

/ LONDRA

28.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’in gözü döndü

  Filistin tedbir alıyor

  ABD Büyükelçisinden PKK itirafı

  Hollanda’dan sahtekârlığa büyük ödül

  İngiliz Müslümanlar polise güvenmiyor

  ABD: Gül arabulucumuz değil

  2 Amerikan, 2 İngiliz askeri öldü

  İsrail Türkiye’den yardım istedi

  Saddam Anfal’dan da yargılanacak

  Nakşibendi türbesinde Kur’ân ve duâ sesleri

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004